Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Ακόμη και αν οδηγείς χρόνια είναι πολύ πιθανό να κάνεις λάθη στην οδήγηση που δεν τα φαντάζεσαι καν. Και το ζήτημα είναι ότι μπορεί να προκαλείς ζημιά στο αυτοκίνητο χωρίς να το ξέρεις. Το σημαντικό είναι αρχικά να τηρείς τον ΚΟΚ και αφετέρου να μην αναβάλλεις ποτέ το service στο αυτοκίνητό σου. Κι αυτό γιατί έτσι μπορεί να εντοπίσεις εγκαίρως προβλήματα και βλάβες που μπορούν να επιδιορθωθούν. Οπότε έχε το νου σου για περίεργους ήχους που μπορεί να ακούσεις αλλά και για συνήθειες που πρέπει να περιορίσεις.

Για παράδειγμα, υπάρχει μια συνήθεια με το λεβιέ στο αυτοκίνητο που προκαλεί ζημιά και πιθανόν την έχεις και εσύ. Ποια είναι αυτή; Πολλοί οδηγοί έχουν την κακή συνήθεια να αφήνουν για ώρα το χέρι στο λεβιέ ταχυτήτων την ώρα της οδήγησης. Μια συνήθεια πολύ κακή καθώς ο λεβιές ταχυτήτων βρίσκεται εκεί μόνο για να αλλάζουμε συνήθειες και όχι για να ξεκουράζουμε το χέρι μας.

Και αυτό δε θα αποτελούσε πρόβλημα αν δεν είχε αρνητικό αντίκτυπο συνολικά στο αυτοκίνητό μας. Πιο συγκεκριμένα, το πρόβλημα είναι ότι χωρίς να το θέλουμε, με αυτό τον τρόπο ασκούμε πίεση στα εξαρτήματα του κιβωτίου. Έτσι, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόωρη φθορά στο όχημά μας. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί κατασκευαστές το αναφέρουν και στο εγχειρίδιο χρήσης καθώς είναι ένα από τα πιο συχνά λάθη που προκαλούν πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων του αυτοκινήτου μας.

Την επόμενη φορά μην ξεχαστείς και μην στηριχτείς στον λεβιέ…

https://exploringgreece.tv/weird-

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: pexels.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.