Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Κατεδαφίσεις κατασκευών στην παραλία Αιαντείου

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΝΟ ΚΙΛΗΜΑΝΤΖΟ 

Μία σημερινή βόλτα στην παραλία μας , απο Μενεμένη μέχρι ΝΑΤΟ μας έδειξε ενδιαφέρουσες εξελίξεις.

Στην 22α στάση χωματουργικό του Δήμου κατεδάφισε την κατασκευή που είχε κάνει ο τοπικός εξωραϊστικός σύλλογος (Σκυτάλη) στην παραλία.

(Σ.Σ. : Προσωπική μου θέση είναι πως κακώς υπήρχε όλη αυτή η κατασκευή εκεί, επάνω στην ακρογιαλιά. Η παραλία είναι δημόσιος χώρος και δεν επιτρέπονται ιδιωτικές παρεμβάσεις.

Εδω για μία επέκταση στο σπίτι μας χρειαζόμαστε άδεια, πόσο μάλλον στον αιγιαλό στον οποίον απαγορεύεται κάθε παρέμβαση.)

Βεβαια, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς και δίκαιοι, η κατασκευή (παγκοι, τραπέζια κλπ επενδεδυμένα με πλακάκια) ήταν καλαίσθητη, αντίθετα με άλλες αντίστοιχες και επέτρεπε σε οικογένειες να μαζεύονται.

Ο Νόμος όμως είναι Νόμος και η κατασκευή γκρεμίστηκε αποδίδοντας την παραλία στο ευρύ κοινό.

Και εδω θα πρέπει να επισημάνουμε κάτι πολύ σημαντικό!

Η παραλία (περίπου 2 χιλιόμετρα) είναι γεμάτη παλιότερες επεμβάσεις (τσιμεντένια παγκάκια κυρίως, αλλά και μώλοι, όπως και κάποια τσιμεντένια στηθαία στην ακροθαλασσιά) που το νερό τις έχει διαβρώσει. Δημιουργείται έτσι ένα σκηνικό βομβαρδισμένου τοπίου εντελώς ανάρμοστο με την ομορφιά της παραλίας, αλλά και (ΚΥΡΙΩΣ) πολύ επικίνδυνο για λουόμενους και μικρά παιδιά.

Το ερώτημα λοιπόν είναι : Θα προχωρήσει ο Δήμος με έργα και στην υπόλοιπη παραλία;

Θα απομακρυνθούν τα χαλάσματα (ενδεικτικές οι ελάχιστες φωτογραφίες που παρατίθενται) ;

Θα γίνουν εξωραϊστικές παρεμβάσεις ώστε η παραλία να είναι παντού προσβάσιμη ;

Θα γίνουν (επιτέλους!!) κάποια έργα στα πρανή επάνω απο την παραλία που κάθε χειμώνα γκρεμίζονται απο τα νερά;

Καλά έκανε λοιπόν ο Δήμος και παρενέβη σε αυθαίρετες κατασκευές στον αιγιαλό, αλλά ………………..να συνεχίζει για όλη την παραλία και όχι μονον στο μοναδικό φροντισμένο, έστω και αυθαίρετα, σημείο της .

Εμείς παρακολουθούμε την εξέλιξη και θα σας ενημερώνουμε σχετικά.

 

Για το ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ ΒΗΜΑ Μάνος Κιλημάντζος

ΣΒ   Επανειλημμένα με αρθρα   ρεπορτάζ    εχουμε ασχοληθεί   με την τραγική κατάσταση της παραλίας  Η παράλιες  οχι μονο στην παράλια στο Αιαντειο αλλα σε ολο το νησί πρέπει να έλθουν στην αρχική της φυσιολογική μορφή …

Κανενας δεν δικαιούται να αλλάζει την μορφή των παραλίων ..και απο την αλλη οι δημόσιες αρχες οφείλουν να τις προστατεύουν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.