Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

ΓΡΑΦΕΙ Η ΣΤΑΛΩ ΦΩΤΙΑΔΟΥ

Στη σημερινή παρουσίαση είμαι ιδιαίτερα συγκινημένη και χαρούμενη γιατί θα σας παρουσιάσω μια συλλογική προσπάθεια που έγινε από Κύπριους συγγραφείς για οικονομική ενίσχυση του καταφυγίου Dog Valley Rescue Center .

Το καταφύγιο είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός με αρ. μητρώου 4358 και λειτουργεί με την συνεχή ακούραστη βοήθεια των εθελοντών.

Τα έξοδα είναι πάρα πολλά.

Υπάρχει συνεχής ανάγκη για κάλυψη πολλών εξόδων όπως είναι τα φάρμακα, οι
κτηνίατροι και οι τροφές.

Όλες οι ανάγκες καλύπτονται με δωρεές του κοινού, εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι εθελοντές και με την ετήσια κρατική χορηγία προς τα καταφύγια των σκύλων.

Το καταφύγιο ξεκίνησε την λειτουργία του το 2014 κάτω από δύσκολες και αντίξοες συνθήκες αλλα πάντα με κινητήριο δύναμη και άξονα την αγάπη για τους πιστούς μας φίλους που χρειάζονται την προστασία και την αγάπη μας όχι μόνο με λόγια και όμορφες φωτογραφίες αλλά με πράξεις.

Το 2014 λοιπόν, σε μια δύσβατη περιοχή στην περιοχή Παρεκκλησιά στην Λεμεσό, ξεκίνησε η όλη προσπάθεια των ανθρώπων με στόχο να δημιουργήσουν το καταφύγιο. Απώτερος στόχος βέβαια να βρουν τα σκυλιά την οικογένεια που θα τα αγαπήσει και θα τους δώσει στέγη και ασφάλεια.
Πρόχειρες οι εγκαταστάσεις, πολλές οι ελλείψεις και ο αριθμός των σκυλιών 405 εκείνη την περίοδο.

Σκυλιά που τα περιμάζεψαν από χωράφια, πεταμένα σε δρόμους, πολλές φορές κτυπημένα και πάντα σε άθλια κατάσταση

. 

Με την βοήθεια των εθελοντών με την πάροδο των χρόνων το καταφύγιο μεταφέρθηκε σε ένα πολύ καλύτερο σημείο της Λεμεσού στο χωριό Φασούρι.

Και δεν ήταν μόνο αυτό, αλλά η αγάπη και η συνεχής προσπάθεια για να υιοθετηθούν τα σκυλιά
απέδωσε καρπούς προς μεγάλη χαρά και ικανοποίηση. Εκατοντάδες τετράποδες αγάπες βρήκαν σπίτι και οικογένεια σε σπίτια τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.
Το Dog Valley Rescue Center συνεχίζει την δράση του και χρειάζεται συνεχή στήριξη και βοήθεια.
Όπως έχω αναφέρει πιο πάνω, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την οικονομική ενίσχυση του Dog Valley Rescue Center μια ομάδα Κυπρίων συγγραφέων αποφάσισε να ενώσει δυνάμεις αψηφώντας αποστάσεις και δυσκολίες.

Μαζέψαμε καθένας όσα βιβλία μπορούσε να διαθέσει και τα προσφέραμε στο καταφύγιο προς πώληση μέσω διαδικτύου.
Με πολύ μεγάλη χαρά παραθέτω το κείμενο που έχει σταλεί στα μέλη της Συλλογικής Ομάδας Κυπρίων Συγγραφέων με την επίτευξη του στόχου:
Σήμερα, 12 Ιανουαρίου 2021 επιτεύχθηκε η 3η δράση της Συλλογικής Ομάδας Κυπρίων
Συγγραφέων.

Τον Ιούλιο επισημοποιήθηκε σαν θεσμός και εμείς κρατάμε την υπόσχεση μας να
συνεχίζουμε να βοηθάμε μέσω της λογοτεχνίας.

Στις 6 Ιανουαρίου με πρωτοβουλία της Μαρίνας Νικολάου, ενεργής ακτιβίστριας για την προστασία των ζώων στην Κύπρο και με υπεύθυνη οργάνωσης την συγγραφέα Άντα Αντρέου, η ομάδα μας ενεργοποιήθηκε εν μέσω πανδημίας και περιοριστικών μέτρων ώστε να βοηθήσει το καταφύγιο Dog Valley Rescue Centre στην Λεμεσό.

Σύνολο 17 συγγραφείς, με παλιά μέλη και με νεότερα που εντάχθηκαν, αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο την ομάδα, καταφέραμε το ακατόρθωτο.

Εντός μιας εβδομάδας, εν μέσω πανδημίας, με τις ταχυδρομικές υπηρεσίες να έχουν φόρτο εργασίας και τα περιοριστικά μέτρα να πιέζουν τις κινήσεις μας μείναμε ενωμένοι και τα καταφέραμε.

Σε άλλη περίπτωση, χωρίς περιορισμούς θα μπορούσε αυτή η δράση να είναι εκδήλωση ωστόσο εμείς διδάχτηκαμε να λειτουργούμε ενωμένοι ακόμη και κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Είμαστε εδώ για να αποδείξουμε πως η ανθρωπιά δεν εμποδίζετε από τίποτα.

 Όλα τα βιβλία μπορείτε να τα βρείτε διαδικτυακά μέσω της σελίδας του καταφύγιου και μέσω του λογαριασμού τους στο Instagram

 Οι συγγραφείς που συμμετείχαν : Έλενα Μακρυγιάννη Βρυωνιδου, Αλεξία Ελευθεριάδου, Σούζη Μακρή, Στάλω Φωτιάδου, Κυριάκος Χριστοδούλου, Μαρία Λάμπρου, Άντρη Χαϊράλλα, Νικολέτα Φουλίδου, Μάριος Μιχαήλ, Ειρήνη Χατζηβασιλη, Άντα Αντρέου

 Και τα νέα μας μέλη: Μαρία Πέττα, Βαλεντίνα Τερεζίδη, Γιαννούλα Αντώνη, Νιόβη
Κερκίδου, Θεοδοσία Αριστοδήμου, Αναστασία Ξενοφώντος Γαϊτάνου

Και η προσφορά δεν σταματάει εδώ γιατί όπου υπάρχει ο άνθρωπος, υπάρχει και η αγάπη…

Επικοινωνία με το καταφύγιο μέσω

Facebook : https://www.facebook.com/dogvalleyrescuecentre/

Ινσταγκραμ : https://instagram.com/dogvalleyrescuecenter1?igshid=164azn0mie867

ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ ΒΗΜΑ ΣΤΑΛΩ ΦΩΤΙΑΔΟΥ -ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ  – ΚΥΠΡΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά