Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Η αναπαράσταση της ζωής στην Αρχαία Σπάρτη και η προσέλκυση εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών είναι ο στόχος του ιστορικού θεματικού πάρκου «Σπάρταπολις», ενός έργου που στοχεύει στην αλλαγή του «χάρτη» ​​της πόλης και που το Δημοτικό Συμβούλιο της Σπάρτης θέλει να εφαρμόσει.

8ed24b0d04729a1cf219d6ad8b121840_XL.jpg

Το πάρκο, όπου οι επισκέπτες μπορούν να «εξερευνήσουν» την αρχαία πόλη της Σπάρτης, του Λεωνίδα και του Λυκούργου και τη ζωή των Αρχαίων Σπαρτιάτων, είναι ένα καινοτόμο αναπτυξιακό έργο στον τομέα του πολιτισμού και του τουρισμού, με στόχο την απόκτηση διεθνούς αναγνώρισης και την προσέλκυση μεγάλου όγκου εγχώριου και κυρίως ξένου τουρισμού.

Τα θεματικά πάρκα είναι ένα σαφές σημείο έλξης για τους επισκέπτες σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως. Η Σπάρτη χρησιμοποιεί το όνομα, την ιστορία και τη διεθνή αναγνώρισή της. Μέσα από τη δημιουργία του «Spartapolis», δίνεται έμφαση στην ενίσχυση και ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της πόλης (ιστορικό υπόβαθρο, διεθνής αναγνωσιμότητα, φυσική ομορφιά, ήπιο κλίμα, μικρές αποστάσεις), στοιχεία που την καθιστούν ως κορυφαίο προορισμό αλλά απαιτούν πιο εκτεταμένη προβολή.

Η προκαταρκτική μελέτη βασίστηκε στις περιγραφές του Παυσανία για την Αρχαία Σπάρτη.


Θα θέλατε να υποστηρίξετε την αποστολή High Definition στην Ελλάδα; Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να κάνετε μια δωρεά στον ιστότοπό μας. Είναι δύσκολο να βασιστεί κανείς το 100% σε διαφημίσεις και οι συνεισφορές σας θα μας βοηθήσουν να συνεχίσουμε να παρέχουμε το καλύτερο δωρεάν πολιτιστικό, τουριστικό και εκπαιδευτικό υλικό σε μαθητές παντού.
Κάντε κλικ παρακάτω για δωρεά
https://www.greecehighdefinition.com/blog/2021

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.