Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Η Ελλάδα θα υπογράψει συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία για τη μεταφορά, εγκατάσταση και λειτουργία ενός αντιαεροπορικού συστήματος Έλληνας Πατριώτης, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ντέντιας.

«Αυτό δεν είναι επιθετικό όπλο, αλλά αμυντικό όπλο που θα δώσουμε στη Σαουδική Αραβία», είπε κατά τη διάρκεια συζήτησης σε μια Κοινοβουλευτική Επιτροπή σχετικά με το νομοσχέδιο του για την αναδιοργάνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η Ελλάδα θα στείλει και θα λειτουργήσει το σύστημα Patriot στη Σαουδική Αραβία.
Η Ελλάδα θα στείλει και θα λειτουργήσει το σύστημα Patriot στη Σαουδική Αραβία.

«Η χώρα μας δεν έχει ακολουθήσει και δεν ακολουθεί ποτέ επιθετική πολιτική», διευκρίνισε ο Dendias.

Ταυτόχρονα, ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε «εντελώς ανοιχτό σε προτάσεις βελτίωσης» στο νομοσχέδιο, σημειώνοντας ότι «κανείς δεν ισχυρίζεται το αλάθητο», ενώ αναγνωρίζει ότι ο προϋπολογισμός του υπουργείου του «είναι λιγοστός».

Ο Ντέντιας δεσμεύτηκε επίσης ότι το νομοσχέδιο «θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ασφαλιστικής κάλυψης Ελλήνων διπλωμάτων που υπηρετούν εκτός ΕΕ, παρέχοντας μια λύση, ακόμη και κατά περίπτωση».

Αποτέλεσμα εικόνας για Dendias
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος Νίκος Δένδιας.

«Κρατώ το σαφές σημείωμα σχετικά με την ανάγκη αύξησης του προϋπολογισμού του Υπουργείου Εξωτερικών. Συμμερίζομαι αυτήν την άποψη », είπε.

Απαντώντας σε παρατηρήσεις σχετικά με το οργανωτικό μέρος του νομοσχεδίου που υπέβαλαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο Ντέντιας είπε ότι τους άκουσε «πολύ προσεκτικά».

Τόνισε ότι «δεν είναι το σύνολο της μεταρρύθμισης – αυτή είναι μόνο η πρώτη φάση του ψηφιακού μετασχηματισμού του Υπουργείου Εξωτερικών».

https://greekcitytimes.com/2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.