Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Η εταιρεία μας LV. Arch Design & Construction ανέλαβε την μελέτη αποκατάστασης και την διαδικασία χαρακτηρισμού ως διατηρητέου του νεοκλασικού κτιρίου της γνωστής οικογενείας ‘’Γαλέων’’ στο Κέντρο της Σαλαμίνας.
Με πρωτοβουλία της ιδιοκτήτριας εταιρίας ΔΟΜΟΜΙΣΘΩΤΙΚΗ Ε.Π.Ε η ομάδα του γραφείου μας έφερε εις πέρας ένα πολύ σημαντικό έργο για την ανάδειξη του ιστορικού αυτού κτίσματος, αναβαθμίζοντας έτσι την ευρύτερη περιοχή του Κέντρου της Σαλαμίνας.
Το κτίριο άνηκε στην οικογένεια των ‘’Γαλέων’’ και σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Ernst Ziller τo 1880. Οι Γαλέοι ήταν εύπορη οικογένεια που απασχολούταν στον χώρο του ναυτεμπορίου.
Βασικός μας στόχος για την ανάδειξη αλλά και τον σεβασμό προς την αρχιτεκτονική του κτιρίου ήταν η διατήρηση όλων των αρχιτεκτονικών και μορφολογικών χαρακτηριστικών τόσο στις όψεις όσο και στο εσωτερικό του.
Το σημαντικότερο αρχιτεκτόνημα για τον τόπο της Σαλαμίνας μετά από πολλά χρόνια χαρακτηρίστηκε ως διατηρητέο από το Υπουργείο Περιβάλλοντος (ΔΑΟΚΑ).
Ευχαριστούμε την ομάδα των μηχανικών της εταιρείας μας που εργάστηκαν για να πραγματοποιηθεί αυτή η μελέτη καθώς και την ιδιοκτήτρια εταιρεία του οικήματος που μας έδωσε την ευκαιρία να αναδείξουμε ένα αρχιτεκτονικό μνημείο που
συμβάλει στην πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.
Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως την κα. Βούλη Μαζιώτη για την συμβολή της καθ` όλη την διάρκεια της μελέτης. Ευχόμαστε αυτό να είναι το έναυσμα και αντίστοιχες διαδικασίες να πραγματοποιηθούν και για τα υπόλοιπα κτίσματα ιδίας αρχιτεκτονικής σημασίας για το νησί μας.
Ομάδα Μελέτης
Στυλιανός Μαυρουδής, Μηχανικός Αποκατάστασης και Ανακαίνισης Κτιρίων
Πέππα Ελένη, Μηχανικός Αποκατάστασης και Ανακαίνισης Κτιρίων
Μανέτας Αλέξανδρος, Αρχιτέκτων Μηχανικός
Βιλλιώτη Λία, Αρχιτέκτων Μηχανικός
Βιλλιώτη Ελένη, Πολιτικός Μηχανικός
Βέττας Ηλίας, Πολιτικός Μηχανικός
Καραγιαννάκη Ιωάννα, Πολιτικός Μηχανικός

Σχόλια στό : “Αποκατάσταση νεοκλασικού κτιρίου οικογενείας ‘Γαλέου’

  1. Μπραβο σε όλους!!!
    Ξέρω τον αγώνα της παιδικής μου φίλης κ συμμαθητριας Βουλής Μαζιωτη για το σημερινό αποτέλεσμα!!!
    Ευχαριστούμε!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.