Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

….Γράφει: ο Πάνος Καλουδάς
…Αμετακίνητος στις θέσεις του, εμφανίζεται ο..Εμίρης της περιοχής.
Ο Ρετζέπ Ερντογάν, παίζοντας το δικό του παιχνίδι στα γήπεδα των άλλων. Όσο βλέπει την Ευρώπη με τους θλιβερούς ηγετίσκους της, να τον κανακεύουν, τόσο παίρνει τα πάνω του και ξεσαλώνει. <<Μόνο η συμμετοχή των ΗΠΑ θα μπορούσε να αλλάξει την κατάσταση στην Μεσόγειο>>, γράφει η Γαλλική »Liberation» Και προσθέτει ο ανταποκριτής της εφημερίδας.
<<Η πλειοψηφία των κρατών μελών της Ε.Ε. συμπεριλαμβανομένης και της Γερμανίας,προτιμούν να παίξουν το διαπραγματευτικό »χαρτί» με την Τουρκία.>>
Αντί να διασφαλίσουν τα συμφέροντα ενός κράτους μέλους. Μα και την συνοριακή ασφάλεια του ιδίου »συμμαχικού» συμπλέγματος Κι όλα αυτά, την ίδια στιγμή, που ενισχύεται ο Τούρκος ηγέτης με ένα ακόμα ισχυρό του »χαρτί». Την εκλογή του φίλου και συμμάχου του, Ερσίν Τατάρ.
Του νέου εθνικιστή Τούρκο-Κύπριου ηγέτη. Που αποτελεί ένα ακόμα αρνητικό στοιχείο και για τις δύο χώρες. Κύπρο και Ελλάδα. Στόχος του υπέρ-φιλόδοξου Ερντογάν, είναι η κατάληψη,κοιτασμάτων Φυσικού Αερίου, που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα, στην θαλάσσια περιοχή της Ελλάδας και της Κύπρου. Την οποία περιοχή, η Τουρκία αμφισβητεί διότι ισχυρίζεται ότι υπάρχει ειδικό καθεστώς που διέπει το Αιγαίο Πέλαγος.
Και θεωρεί ότι τα ύδατα της κατεχόμενης Κύπρου της ανήκουν. Αυτό βέβαια δεν τους αποτρέπει, στο να »παρενοχλούν» συνεχώς το Καστελόριζο »φλερτάροντας» το επιδεικτικά και εκνευριστικά. Κάτι που απ’ότι δείχνει, Στο σπάσιμο νεύρων ο Τούρκος ηγέτης έχει ντοκτορά.
Σίγουρα τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά. Και δεν είναι λίγοι, αυτοί που βλέπουν σύντομα, το πολύ μέχρι το τέλος του μήνα θερμό επεισόδιο. Να που η κακή εξωτερική πολιτική της χώρας μας, με τα τεράστια της λάθη, σε διαχρονικό επίπεδο, τώρα άρχισε να δείχνει τα δόντια της.
Πολιτική εγκληματική όπως αυτή του Πάγκαλου με την παράδοση στους Τούρκους του φίλου και συμμάχου μας Κούρδου ηγέτη Οτσαλάν.
Με την τεράστια γκάφα του Σημίτη στα Ίμια. Με την παθητική στάση της Ελλάδας απέναντι στις παραβιάσεις του εναέριου μας χώρου.
Πολιτικά εγκλήματα. Που αυτοί που τα διέπραξαν,κυκλοφορούν ελεύθεροι κι απολαμβάνουν τις συνταξάρες τους. Και τις τιμές που το ηλίθιο αυτό κράτος εξακολουθεί να τους προσφέρει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.