Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

.Γράφει ο Πάνος Καλουδάς.
…»Στις 16 Μάη μήνα– Μ’ ένα αμάξι η Μαρίνα»
…Μια από τις πολύ γνωστές και μεγάλες επιτυχίες του Σταμάτη Κόκοτα..
Και μια από τις δεκάδες χρυσές επιτυχίες του Βαγγέλη Πιτσιλαδή
Του άρχοντα της μελωδίας. Που τόσο τρυφερά χρώματα, εναπόθεσε πάνω στο πεντάγραμμο. Σμιλεύοντας με τόση αγάπη τους φθόγγους
Αγγίζοντας με τόσο χάδι με τόση τρυφερότητα την ψυχή μας..
…Πόσα και πόσα δικά του τραγούδια, δεν έχουμε όλοι μας σιγοτραγουδήσει. Από το »Καλοκαίρι» του Τόνι Πινέλλι και το »Αποφάσισα» του Κόκοτα, μέχρι »Άδειο το λιμάνι» και το »Θα βρεθεί και για μας »με την Βίκη Μοσχολιού και τα δυο..
Και τόσα ακόμα, με τους σπουδαιότερους τραγουδιστές μας.
Μα και μουσική για τον κινηματογράφο..Μουσική για το θέατρο
Και για την τηλεόραση. Μεγάλες παραγωγές, όπως »Η κραυγή των λύκων» και τόσες ακόμα γνωστές τηλεοπτικές σειρές.. Ακόμα κλασικά, έργα με παγκόσμια αποδοχή και αναγνώριση.
Ένας σπουδαίος μουσουργός με διεθνή καριέρα. Που έχει προσφέρει τη μουσική του στους μεγαλύτερους και πιο αντιπροσωπευτικούς χώρους του κόσμου.
…Ο Ευάγγελος Πιτσιλαδής, ο καλός μου φίλος, ο Βαγγέλης ξεκίνησε την μουσική του διαδρομή στα 14 του χρόνια, ως βιολιστής στην Μικρή Ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη. Και από τότε η εξέλιξη του ήταν ραγδαία, χάρη στη μουσική παιδεία που ήδη είχε αποκτήσει..Μα και στις αξίες που κουβαλούσε.
Από παιδί ο Βαγγέλης είχε τα μουσικά ακούσματα βιωματικά μέσα στην ψυχή του. Η μητέρα του έπαιζε πολύ καλό βιολί και μαντολίνο.Κι έτσι από τα πολύ τρυφερά του χρόνια, τον έμαθε να αγαπάει τη μουσική και να την υπηρετεί πιστά. Αργότερα βέβαια ήρθαν και οι πρότυπες σπουδές στα ωδεία.
…Σημαντικός καθοδηγητής του στα πρώτα του επαγγελματικά βήματα, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης που του άνοιξε τον δρόμο της δισκογραφίας.Στέλνοντάς στον στην τότε πανίσχυρη »Columbia».τραγουδώντας τραγούδια, του νεαρού και άγνωστου ακόμα Βαγγέλη. Τραγούδια που αγαπήθηκαν. Και γίνανε επιτυχίες..Και φυσικά του άνοιξαν το δρόμο, για την λαμπρή πορεία που ακολούθησε. Και για τα πάνω από 800 τραγούδια που έχει στο ενεργητικό του. Και για τις εκατοντάδες νμουσικές σε τηλεταινίες, σε τηλεοπτικές σειρές, σε κινηματογραφικά έργα. Και σε όλα αυτά τα μεγάλα και σπουδαία που είναι καταγεγραμμένα στο ενεργητικό του..
Πέρα από αυτό, ο Βαγγέλης, είναι ένας γλυκύτατος άνθρωπος. Ευγενής με απέραντο χιούμορ, κοινωνικός και καλλιεργημένος
Έντιμος, συνεπής και ευθύς άνθρωπος. Που έχει στηρίξει πολλούς καλλιτέχνες. Με γενναιοδωρία και αγάπη.
Αδελφή του Βαγγέλη η γνωστή συγγραφέας Βενετία Πιτσιλαδή
…Ο πολύ άξιος αυτός δημιουργός και μουσικός, χάρη στις πολλαπλές του διεθνείς υποχρεώσεις, για μεγάλα διαστήματα ζει στην Ευρώπη. Κυρίως στη Ζυρίχη.
Προσωπικά, εύχομαι στον καλό μου φίλο, υγεία, γαλήνη δύναμη, έμπνευση και δημιουργικότητα..Να είναι καλά.. Και να μας χαρίζει, όλα αυτά τα σπουδαία που γεννάει η γόνιμη δημιουργική του ψυχή. Στην τρίτη φωτογραφία μαζί μας, η ανερχόμενη ερμηνεύτρια Ειρήνη Χατζέλη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.