Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Κρυμμένη στο όρος Χατσιμαντάι, στη δυτική Ιαπωνία, η λίμνη ονομάζεται Kagami Numa. «Το χιόνι λιώνει και για ένα μικρό χρονικό διάστημα αποκαλύπτεται η ομορφιά που δημιουργεί η φύση», δηλώνει στο BBC ο Kazuo Tsunoda, ιδιοκτήτης ξενώνα στην περιοχή. «Αν χάσετε τη σωστή στιγμή είναι μία απλή λίμνη», αναφέρει προσθέτοντας πως «η καλύτερη περίοδος» διαρκεί περίπου δύο εβδομάδες.

Κατά το διάστημα αυτό, οι τυχεροί επισκέπτες, μπορούν να απολαύσουν τη λίμνη όπου, καθώς το χιόνι λιώνει περιμετρικά, «μετατρέπεται» σε ένα τεράστιο μάτι. Ο ίδιος δηλώνει χαρούμενος που κατάφερε να το απολαύσει εφέτος καθώς δεν επαναλαμβάνεται κάθε χρονιά. Το 2016, ένας τουρίστας από την Ταϊβάν, ανεβάζοντας μία φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έκανε λόγο για «μάτι του δράκου», ωστόσο οι δράκοι αναφέρονται συχνά στους τοπικούς θρύλους.

Σύμφωνα με έναν από αυτούς τους θρύλους, ένας νεαρός άνδρας μετατράπηκε σε δράκο όταν ήπιε νερό από μία πηγή του βουνού και ερωτεύτηκε μία νεαρή γυναίκα που είχε την ίδια τύχη. Χάρη στον έρωτά τους οι λίμνες της περιοχής δεν παγώνουν ποτέ ολοκληρωτικά.

Με πληροφορίες από BBC/GoNorth Japan

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.