Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Για εθνικιστικά ακρο-δεξιά δίκτυα Ομογένειας μίλησε ο Πολάκης λέγοντας ότι οι απόδημοι δεν ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ

Απίστευτες δηλώσεις έκανε στη Βουλή των Ελλήνων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης. Ο οποίος μίλησε για «εθνικιστικά ακροδεξιά δίκτυα της Ομογένειας» και εκτίμησε ότι «δεν ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ οι απόδημοι. Και επειδή δεν ψηφίζουν ήρθε ο Βορίδης να οργανώσει τη ψηφοφορία και να κερδίσει τις εκλογές».

Οι δηλώσεις του κ. Πολάκη, τουλάχιστον σε ότι αφορά τον Ελληνισμό της Αυστραλίας, δεν απηχούν την πραγματικότητα.

Σίγουρα υπάρχουν «ακροδεξιοί εθνικιστές», όπως υπάρχουν και «ακραίοι αριστεροί» στις τάξεις της ομογένειας.

Στην συντριπτική τους πλειοψηφία όμως οι ομογενείς είναι βαθύτατα δημοκρατικοί και κάνει λάθος ο κ. Πολάκης όταν «τους δίνει» όλους  στη «Νέα Δημοκρατία».

Η τοποθέτησή του ακόμα δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ  δεν ήθελε να δοθεί ψήφος στους απόδημους φοβούμενος ότι αυτό θα ενισχύσει την «Νέα Δημοκρατία».

Το δικαίωμα να ψηφίζουν οι απόδημοι το προβλέπει το Ελληνικό Σύνταγμα και δεν παραχωρείται ανάλογα με ποια παράταξη μπορεί να ευνοηθεί.

Τέλος ο κ.  Πολάκης μίλησε και για «επιστολική ψήφο» κάτι που δεν ισχύει. Όσοι απόδημοι θα ψηφίσουν θα το κάνουν αυτοπροσώπως.

Να πούμε όμως ότι αν και η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραχώρησε το δικαίωμα  ψήφου στους απόδημους το έκανε με τέτοιο τρόπο που θα ψηφίζουν ελάχιστοι.

Ουσιαστικά πρόκειται για «εμπαιγμό»  των ομογενών.

Όλα αυτά τα γράφουμε με αφορμή την «σύγκρουση»  που είχαμε στη Βουλή του Υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη.

Αντικείμενο η ψήφος των απόδημων στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Η αντιπαράθεση καταγράφτηκε κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για το ΑΣΕΠ που ψηφίζεται τις επόμενες ημέρες. Η “κόντρα” υπήρξε, ωστόσο, διττά αποκαλυπτική. Τόσο διότι αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση έχει στο πίσω μέρος του μυαλού της τις εκλογές…  όσο και γιατί επίσης αποκάλυψε και την  …άποψη που έχει για την ομογένεια ο κ. Πολάκης!  Αναφέρθηκε σε «εθνικιστικά ακροδεξιά δίκτυα της Ομογένειας», χωρίς βεβαίως να εξηγήσει ποια είναι αυτά και που βρίσκονται…

Η κόντρα ξεκίνησε με μία αναφορά του Παύλου Πολάκη στις αιτίες της ανάληψης του ΥΠΕΣ από τον Μ. Βορίδη. Όπως δήλωσε «μπήκατε Υπουργός Εσωτερικών για να ετοιμάσετε τις επόμενες εκλογές με τη φιλοδοξία ότι κινητοποιώντας τα εθνικιστικά ακροδεξιά δίκτυα της Ομογένειας θα μπορέσετε να πετύχετε μία διαφορά επιστολικών ψήφων που θα επιτρέψει είτε την οριακή σας νίκη είτε όχι, τη συντηρητική σας ήττα». Πρόσθεσε μάλιστα πως «όσα μέτρα και αν πάρετε, θεσμικού χαρακτήρα για να μην ξανακυβερνήσει η Αριστερά, η Αριστερά θα ξανακυβερνήσει και «θα είναι ντάλα μεσημέρι», γιατί, αποτελεί πλέον αδήριτη αναγκαιότητα σε συνδυασμό με την έξαρση του αυταρχισμού, την έξαρση των αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων τα οποία εφαρμόζονται σαν μια «νέας κοπής» ΕΡΕ του 50’».

Ο Μ. Βορίδης

Την πρόκληση δεν άφησε αναπάντητη ο Μάκης Βορίδης λέγοντας πως «εκλογές δεν θα κερδίσετε. Υπό την έννοια, ότι δεν σας θέλει ο κόσμος και έχει καταλάβει αυτό που είστε. Επομένως, μην αγχώνεστε. Είτε με Απόδημους, είτε χωρίς Απόδημους, δεν έχει μεγάλη σημασία αυτό. Αλλά, εμείς έχουμε, πλέον, συνταγματική επιταγή και νομική επιταγή, να οργανώσουμε την ψήφο των Αποδήμων και θέλετε δεν θέλετε, θα το κάνω».

Μάλιστα, ο υπουργός Εσωτερικών μίλησε για «αγωνία του Πολάκη» λέγοντας πως «θα ψηφίζουν οι Απόδημοι κατ’ εντολήν του Κοινοβουλίου, στο οποίο εσείς, εκόντες άκοντες, με βαριά καρδιά, με αγωνία, την οποία αποκάλυψε ο κ. Πολάκης «δεν ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ οι Απόδημοι», είπε ο κ. Πολάκης». Να σημειωθεί μάλιστα ότι ο Μ.Βορίδης δεν αναφέρθηκε στον χρόνο των εκλογών ούτε και έδωσε την συνήθη διαβεβαίωση ότι θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας.

Η Νέα Δημοκρατία

Ωστόσο, συνέχεια στην κόντρα Βορίδη-Πολάκη έδωσε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Σε σχετική ανακοίνωσή της τονίζει:  «ο κ. Πολάκης στη Βουλή ταύτισε τον αγνό πατριωτισμό της ελληνικής ομογένειας με την ακροδεξιά και τον εθνικισμό, αποδεικνύοντας ότι στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν τους Έλληνες του εξωτερικού πολίτες δεύτερης κατηγορίας που με κάθε ευκαιρία στοχοποιούν! Επιπλέον, ο αναπληρωτής τομεάρχης εσωτερικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέσα στην ιδεοληπτική εμμονή του, έδειξε να αγνοεί πως οι εκλογές των αποδήμων δεν θα γίνουν με επιστολική ψήφο, αλλά με φυσική παρουσία στα εκλογικά κέντρα. Δεν διάβασαν, δηλαδή, ούτε καν τον νόμο που και οι ίδιοι ψήφισαν!

Η συμμαχία της παροιμιώδους προχειρότητας, της άγνοιας, της ιδεοληψίας και της χυδαιότητας που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο προοδευτική δεν είναι!».

Ανταπόκριση από την Αθήνα, με τίτλο: «Ο Έλληνας Πρωθυπουργός διορίζει μια παλιά προσωπικότητα της ακροδεξιάς στο υπουργείο Εσωτερικών» το Radio France Internationale σε ανταπόκριση του Joël Bronner αναφέρεται στον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε, με έμφαση στον διορισμό του Μάκη Βορίδη στο υπουργείο Εσωτερικών.

Ενώ η πλειονότητα των βασικών χαρτοφυλακίων δεν έχει αλλάξει ιδιοκτήτες, αυτό του υπουργείου Εσωτερικών ανατίθεται στον Μάκη Βορίδη, ο οποίος προέρχεται αρχικά από την ακροδεξιά.

Ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος μόλις διορίστηκε υπουργός Εσωτερικών, δεν καταλαμβάνει την πρώτη υπουργική του θέση στην Ελλάδα.

Στις αρχές της δεκαετίας του 2010, ο 56χρονος δικηγόρος ήταν υπουργός Μεταφορών στην κυβέρνηση Παπαδήμου, και στη συνέχεια το 2014 υπηρέτησε για μερικούς μήνες ως υπουργός Υγείας στην κυβέρνηση Σαμαρά.

Στην ελληνική κυβέρνηση, μέχρι τον ανασχηματισμό ήταν μέχρι τώρα επικεφαλής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στη δεκαετία του 1990, ο Μάκης Βορίδης έγινε γνωστός κυρίως για το ότι ίδρυσε το ακροδεξιό κόμμα του Ελληνικού Μετώπου πριν ενταχθεί στο ΛΑΟΣ δέκα χρόνια αργότερα, έναν άλλο ελληνικό σχηματισμό που ταξινομείται στα δεξιά της δεξιάς.

Θα εκδιωχθεί από αυτόν το 2012, εν μέσω της κρίσης δημόσιου χρέους, μετά από μια θετική ψήφο υπέρ του δεύτερου μνημονίου, δηλαδή μια σειρά διεθνών δανείων που χορηγήθηκαν σε αντάλλαγμα μια πολιτική λιτότητας από μέρους της Αθήνας.

Τότε ο Μάκης Βορίδης εντάχθηκε στο συντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, το κυβερνών κόμμα.

Αυτό το κόμμα του δίνει τώρα πρόσβαση στο υπουργείο Εσωτερικών μιας χώρας που είναι ένα από τα κύρια σημεία εισόδου για τους αιτούντες άσυλο στην Ευρώπη.

 

ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΛΛΑΚΗ

Ένα νέο επεισόδιο στη δημόσια παρουσία του Παύλου Πολάκη με το γνωστό ύφος του αψύ κρητικού φέρνει στην επιφάνεια η «ομάδα αλήθειας». Σε βίντεο που αναρτήθηκε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ -προφανώς σε παλιότερη «τηλεδιάσκεψη» με στελέχη και φίλους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναλύει τα αίτια της εκλογικής ήττας της 7ης Ιούλίου και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «γ@@@@@ τη μεσαία τάξη».

Βέβαια υπάρχει και η διάσταση ότι πρόκειται για μια κυνική ομολογία για τα κυβερνητικά πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ έστω και αν αυτή προέρχεται από στελέχη όπως ο Παύλος Πολάκης.

Στο διαδικτυακό αυτό ξέσπασμα ο Παύλος Πολάκης αναλύει …βαθυστόχαστα όπως θα έκανε με μια παρέα φίλων του στο πλαίσιο μιας ιδιωτικής συναναστροφής στο καφενείο του χωριού του τα αίτια της εκλογικής ήττας λέγοντας ότι τις εκλογές τις χάσαμε, γιατί μετά που βγήκαμε από τα μνημόνια δεν ανακουφίσαμε στρώματα που σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος για να βγούμε» και συμπλήρωσε:

«Εμείς π@@@@@@@@ στη φορολογία και στο ασφαλιστικό το ανώτερο 20% των μεσαίων στρωμάτων, το οποίο όμως έχει μεγάλη κοινωνική αναγνωρισιμότητα. Από εκεί χάσαμε. Μην το κουβεντιάζουμε. Επειδή εμείς στηρίξαμε την φτώχεια πήραμε 32. Επειδή γ@μ@σ@μ@ τους μεσαίους, πήραν οι άλλοι 40».

Σε σχόλιό της η ΝΔ για την κυνική ομολογία του Π. Πολάκη για την εξόντωση της μεσαίας τάξης τονίζει:

«Ο φίλος και συνεργάτης του Α. Τσίπρα, Π. Πολάκης ομολογεί με κυνικό τρόπο, αυτό που υπέστη η μεσαία τάξη από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Όσο κι αν προσπαθεί να την καλοπιάσει τώρα ο κ. Τσίπρας με λόγια του αέρα, οι φόροι και οι εισφορές που της φόρτωσε είναι αδύνατον να ξεχαστούν. Και να θέλει να ξεχάσει, θα τα θυμίζει ο κ. Πολάκης. Ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν!».

 

https://neoskosmos.com/el

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.