Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Ο Μάκης Ψαραδέλλης με τους συνοδοιπόρους στη Λέσβο

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ

Ο Αγαπητος μας φιλος και σπουδαίος καλλιτέχνης βρίσκετε στην αγαπημένη του Λέσβο και φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση να μη δημιουργήσει μαζι με του αγαπημένους του συνάδελφους  του,  μουσικούς και την  ερμηνεύτρια του νεου  παραδοσιακού τραγουδιού ..

Τα Φώτα Απέναντι μας παρουσιάζουν ένα καινούριο τους τραγούδι με τίτλο «Χαράστονε το γεμιτζή» βασισμένο σε παραδοσιακούς στίχους από το Αδραμύττι αλλά και με την προσθήκη ενός δίστιχου από τον παππού του Μάκη Ψαραδέλλη Βασίλη Μαϊστρέλλη.

Τη μουσική έγραψε ο Μάκης και τραγουδά η σπουδαία τραγουδίστρια από την Αγιάσο της Λέσβου Μυρσίνη Κουτσκουδή.

Τη συνοδεύουν ο Μάριος Λέλεκας (μαντολίνο) ο Μάκης Ψαραδέλλης (κιθάρα) και Ελπιδοφόρος Λέλεκας (κρουστά). Η Παναγιώτα Λέλεκα επιμελήθηκε την οπτικοποίηση και τη σκηνοθεσία που έγινε στο Λαογραφικό μουσείο του Αναγνωριστηρίου της Αγιάσου με τη στήριξη του κυρίου Κλεάνθη Κορομηλά(προέδρου του Αναγνωστηρίου) και του συγγραφέα Παναγιώτη Κουτσκουδή.

Ευχόμαστε καλοτάξιδο το νεο τραγούδι …

 

 

Δυο λογία για το Λαογραφικό Μουσείο 

Το Μουσείο που βρίσκεται δίπλα στο κτίριο της Βιβλιοθήκης και του Κινηματοθεάτρου, χτίστηκε σύμφωνα με τα παραδοσιακά οικιστικά πρότυπα της Αγιάσου (κεραμοσκεπή, πελεκητές πέτρες, σαχνουσίνι,  κλπ) και εναρμονίζεται με τη γραφικότητα του τοπίου. Αποθησαυρίζει ένα σπάνιο λαογραφικό πλούτο.

Την περίοδο 2009-2010 έγιναν εργασίες ανακαίνισης και εμπλουτισμού των εκθεμάτων του.

Στο ισόγειο φιλοξενείται η ιδιωτική Λαογραφική Συλλογή του Στρατή Παν, Τζίνη η οποία αποτελείται από 870 εκθέματα (βιοτεχνικά εργαλεία και είδης οικοτεχνίας και λαϊκής τέχνης). Στην ίδια αίθουσα εκτίθενται και οι συλλογές ειδών σιδηρουργίας των αδελφών Παναγιώτη και Ευστρατίου Προκοπίου Κουτσκουδή, ξυλουργικών εργαλείων του Δημητρίου Βασιλτσωτέλη και ειδών σαγματοποιίας του Μιχαήλ Γ. Ξενέλη, που παραχωρήθηκαν στο Αναγνωστήριο.

Η άλλη αίθουσα του ισογείου φιλοξενεί παλιά εργαλεία υφαντουργίας και πάγκο του αγγειοπλάστη. Στον όροφο υπάρχουν χώροι διαμορφωμένοι σε δωμάτια παλιού αγιασώτικου παραδοσιακού σπιτιού.

Λειτουργούν επίσης αξιόλογες εκθέσεις αγιασώτικων παραδοσιακών φορεσιών, παλιών φωτογραφιών, αγιασώτικης κεραμικής και Πινακοθήκη Λεσβίων Ζωγράφων.

Το Μουσείο λειτουργεί από 15 Ιουλίου μέχρι 14 Σεπτεμβρίου κάθε χρόνου καθημερινά από τις 11 π.μ. ως τις 2:30 μ.μ και από τις 5:30 μ.μ. ως τις 10 μ.μ. Τον υπόλοιπο χρόνο με ραντεβού.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ ΒΗΜΑ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.