Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Αγαπητοί φιλοι και αναγνώστες του Σαλαμινιου Βηματος

Το 2020 ειναι η μοναδική χρονιά που οι ευχές μας δεν περιορίζονται στα δικα μας αγαπημένα πρόσωπα  αλλα απευθύνετε σε ολόκληρο  τον πλανήτη

Ειναι η πρώτη φορα που οραματιζόμαστε μια ενωμένη ανθρωπότητα  σε εναν κοινο εχθρο κατι που την ανάγκασε να πολεμήσει ενωμένη τον αόρατο ,  άγνωστο και απρόβλεπτο

Εύχομαι απο καρδιάς σε ολο τον κοσμο

ΥΓΕΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ

Φώτης Κωνσταντινίδης

Φωτης Κωνσταντινίδης Σκηνοθέτης

 

Σ.Β Ευχαριστούμε τον αγαπητό σκηνοθέτη κ .Φωτη Κωνσταντινίδη για τις ευχές του

Φωτης Κωνσταντινίδης Σκηνοθέτης

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου ,όπου αποφοίτησε από το Αβερώφειο Γυμνάσιο .Φοίτησε στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και στη συνέχεια στο Πανεπιστήμιο Λονδίνου ,όπου εκπόνησε διατριβή σε θέματα Προσωκρατικών Φιλοσόφων.

Διετέλεσε Διευθυντής της Ελληνικής Ακαδημίας Λονδίνου και Διευθυντής της Ελληνικής Ακαδημίας Λονδίνου όπου έδωσε διαλέξεις αρχαιοελληνικής φιλοσοφίας και λογοτεχνίας.

Παρακολούθησε την Διεθνή Σχολή Κινηματογράφου του Λονδίνου και ασχολήθηκε με την σεναριογραφία, το θέατρο και την σκηνοθεσία.

Έγινε μέλος της Ένωσης Αγγλων Συγγραφέων και έργα του παίχθηκαν στο θέατρο και την τηλεόραση .Έζησε στην Αγγλία 20 χρόνια ,όπου γύρισε και δικές του ταινίες σαν σεναριογράφος και σκηνοθέτης για τις οποίες απέσπασε διακρίσεις και βραβεία.

Διετέλεσε Ειδικός Σύμβουλος της αρμόδιας Υπουργού Κινηματογραφίας της Αγγλίας.

Τα κινηματογραφικά του έργα είναι:

«Η Αποψη», «Η Αμφιβολία», «Η τελευταία απόδραση», «Ολυμπία π.Χ.-μ.Χ.», «Πυθαγόρας», «Το Πνεύμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου», «Είμαι ένας Κρητικός», «Το Πανεπιστήμιο Μεγαλέξανδρος», «Αλεξάνδρειας Ανάμνηση», «Αθήνα η αθάνατη πόλη», «Ποιότητα Ζωής – Κρήτη», «Bibliotheca Alejandrina 2000», «Εναέρια άποψη της Αθήνας 2004», «Νικόλαος Δούμπας – Μαικήνας των Τεχνών».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.