Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

….Γράφει ο Πάνος Καλουδάς.
…Παγκόσμια Ημέρα των Ανθρώπων με Αναπηρία σήμερα..
…Παγκόσμια ημέρα Ανθρωπιάς δηλαδή.. Μέσα στην απέραντη απανθρωπιά που καθημερινά, όλοι μας βιώνουμε. Με κλειστές τις ράμπες των αναπήρων στα πεζοδρόμια, Με την κατάληψη από τους απαράδεκτους νεοέλληνες των θέσεων στάθμευσης των ανάπηρων. Με την αθλιότητα των τραπεζών, που αφήνουν έξω όρθιους,ώρες, μέχρι να έρθει η σειρά τους, ανθρώπους με κινητικά προβλήματα. Που δεν αντέχουν την ορθοστασία. Και τόσα άλλα τραγικά και απάνθρωπα.. Μια κοινωνία ζούγκλας για τους ανθρώπους με αναπηρία. Που δέχονται σε κάθε στιγμή της ζωής τους, την απονιά και τον ρατσισμό. Κυρίως από την πολιτεία Το είδαμε και σήμερα αυτό. Αφού η πολιτική υποκρισία, ούτε και σήμερα απουσίασε. Κάνοντας με να αναρωτηθώ..Ποιοι τελικά είναι οι ανάπηροι; Αυτοί που φέρονται να έχουν κάποιο πρόβλημα; Που σηκώνουν έναν σταυρό μαρτυρίου, περνώντας μια δοκιμασία; Ή αυτοί όλοι οι πολιτικοί, που και σήμερα, δεν έχασαν την ευκαιρία της μιας ακόμα επικοινωνιακής τους παρουσίας. Με το μπλαζέ υφάκι της »γενναιοδωρίας» τους..
Που βρήκαν την κατάλληλη ημέρα, να δώσουν ένα ακόμα σόου αυτοπροβολής τους; Ο ένας πήγε στην Ακρόπολη να εγκαινιάσει τον ανελκυστήρα των Αναπήρων. Με κάμερες παρέα. Ο άλλος πήγε στο Ασκληπιείο της Βούλας, στον πρώην ΠΙΚΠΑ κι αυτός με κάμερες μαζί. Ο τρίτος τις κάλεσε στο γραφείο του, να κάνει »βαρύγδουπη» δήλωση. Ανόητες παραστάσεις, ανόητων συμβούλων, που δεν ξέρουν να διαφυλάξουν το θεσμικό κύρος, των ανθρώπων που τους εμπιστεύονται. Οι Άνθρωποι με Αναπηρία, θέλουν έργα. Κι όχι ευκαιριακές δηλώσεις του αέρα, στις κάμερες. Θέλουν μια πιο ανθρώπινη συμπεριφορά στο ΚΕΠΑ. Μια καλύτερη αντιμετώπιση από το κράτος και τους τραπεζίτες που θα έπρεπε να έχουν ξεχωριστή υπηρεσία εξυπηρέτησης τους. Θέλουν μια πιο ανθρώπινη αντιμετώπιση από τους θεσμικούς παράγοντες. Και προβολή σε θέματα ουσίας. Όχι στην βολτούλα έως την Βούλα (με κάμερες μαζί) Ή στην έναρξη λειτουργίας του ανελκυστήρα. Που έτσι κι αλλιώς τον πλήρωσε ο φίλος και συμπατριώτης μου, ο Αντώνης Παπαδημητρίου, ο πρόεδρος του Ωνασείου Ιδρύματος Φθάνει πια η κοροϊδία αυτή. Γίνεστε ακόμα πιο γελοίοι, από ότι είστε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.