Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Το ρομπότ έχει την δυνατότητα να επέμβει, ζητώντας ευγενικά από τους πελάτες να φορέσουν την μάσκα τους.

Καθώς η Ιαπωνία προετοιμάζεται για ένα πιθανό τρίτο κύμα κορονοϊού, ένα κατάστημα αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ρομπότ προκειμένου να ελέγχει το κατά πόσο οι πελάτες του καταστήματος φορούν μάσκα και τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις.

Το Robovie αναπτύχθηκε από το Advanced Telecommunications Research Institute International στο Κιότο, και μπορεί να εντοπίσει τους πελάτες που δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Μάλιστα, έχει την δυνατότητα να επέμβει, ζητώντας τους ευγενικά να απομακρυνθούν ο ένας από τον άλλον ή να φορέσουν την μάσκα τους.

Η δοκιμή του εν λόγω ρομπότ, που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα, έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία και πρόκειται να διαρκέσει μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου.

Το ρομπότ έχει ήδη «φορτωθεί» με πληροφορίες σχετικά με τη διάταξη του καταστήματος και χρησιμοποιεί μια κάμερα εξοπλισμένη με αισθητήρες προκειμένου να παρατηρήσει τις κινήσεις των ανθρώπων, ενώ διαθέτει λέιζερ για να μετρήσει την απόσταση μεταξύ τους.

Ο Robovie, πέρα από «φύλακας» είναι και ο τέλειος οικοδεσπότης, πρόθυμος να καθοδηγήσει και να παρέχει βοήθεια σε οποιανδήποτε πελάτη χρειάζεται κάτι.

Αν και η Ιαπωνία έχει κατορθώσει να αποφύγει τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων και θανάτων που καταγράφηκαν σε άλλες γειτονικές της χώρες, μια πρόσφατη αύξηση των καθημερινών λοιμώξεων κορονοϊού οδήγησε στην ανάγκη για νέα μέτρα με σκοπό αποτροπή της υπερφόρτωσης των νοσοκομείων.

Συγκεκριμένα, την περασμένη Κυριακή σημειώθηκαν 1.441 νέες περιπτώσεις, με το Τόκιο, την Οζάκα και άλλες πόλεις και περιοχές να σημειώνουν ρεκόρ αυξήσεων το περασμένο Σαββατοκύριακο.

https://www.ieidiseis.gr/eidiseis/texnologia/it

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.