Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ

Βγήκα να κανω μια βολτα  στην παραλια του Αιαντειου απο την στροφή του Ξενοδοχείου  μεχρι την περιοχή του συλλογου της Σκυταλης  μια απόσταση καπου 1.200 μετρα.

Απόλαυσα την βόλτα μας  σε ενα ευλογημένο απο την φύση τόπο .. ..

.Αλλα… δεν θα μπορούσα να μην σχολιάσω αυτά που είδαμε   και οχι για πρώτη φορά …. Σε ενα παραλιακό μέτωπο  που θα μπορούσε  να ηταν το διαμάντι στο νησι μας η κατασταση που υπάρχει σε πονάει πραγματικά ..

Αποτέλεσμα της  αδιαφορίας των κατα καιρούς υπευθύνων και καποιων λιγοστών    απαράδεκτων συμπολιτών μας  ειναι η  κατάσταση που υπάρχει στο παραλιακό μέτωπο αυτο του Αιαντειου χρονια τωρα .

Αναρωτιέμαι και προφανώς . οχι μονο εγω ,  ποσο δύσκολο ειναι οι διοικούντες διαχρονικά την Κοινοτητα Αιαντείου να είχαν προγραμματίσει  και να πραγματοποιούν στην θητεία ο καθένας  τους έστω 200 μετρα ανάπλασης στη πανέμορφη αυτη παραλια ;;;

Και εστω δεν μπορούσαν  και δεν το εκαναν …Δεν θα μπορούσαν δυο – τρεις φορες το χρονο να μαζεύουν τα πεσμένα απο μπετο  παγκάκια , να καθάριζαν κατεστραμμένους και τοσο επικίνδυνους  μόλους , να μαζεύουν τα σκουπίδια που φέρνει η θαλασσα και οχι μονο , να διαμορφώνανε  την περιοχή ενα τοπο περιπάτου με οτι αυτό προεξοφλεί  ;;   Ποσα αληθεια θα μπορούσαν να κάνουν…. μα πόσα ;;;;

Στα 1 200 αυτα μετρα  που περπατήσαμε δείγμα αγαπης και φροντίδας μονο  η   περιοχής του Συλλόγου της Σκυταλης !!!

 

 Οι άνθρωποι εκεί εχουν πιάσει το νοημα  δείχνουν έμπρακτα οτι  αγαπουν τον τοπο που ζουν !!! Πεντακάθαρα ολα σε  τάξη !

Τους αξίζουν Χιλια μπράβο που αφιερώνουν τον χρονο τους και τα χρήματα τους κάνοντας το αυτονόητο ..και που αλλοι οφείλαν να κάνουν …

Μπράβο και στην κ Βασω που πρωι πρωι μετα το  καθημερινό θαλάσσιο μπάνιο της  μαζι με την πανέμορφή εγγονή της μάζευαν  οπως παντα  απο την παράλια με σακουλές  τα πλαστικά κυρίως που έφερε το κύμα ..

Ένδειξη πολιτισμού , παιδείας και αγάπης απο τον κ Γ . Πετρου με τις  καλλιτεχνικές παρεμβάσεις του σε μεγάλο μήκος της Παραλίας με πολλους πίνακες  ακόμα τα ζωγραφισμένα παγάκια και βάρκες…

Οσο για τους σημερινούς διοικούντες σε Κοινοτητα , Δημο αλλα και Περιφέρεια  περιμένουμε να  δουμε αν και εκείνοι ακολουθήσουν την ιδια τακτική της αδιαφορίας των προκάτοχων τους  ..

  Ολα μπορούν να γίνουν δεν χρειάζεται φαντασία αλλα αγάπη για το ωραίο..

ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ ΒΗΜΑ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.