Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

….Γράφει ο Πάνος Καλουδάς.
…Έφυγε μια εμβληματική μορφή της Ελληνικής Τηλεόρασης. Ένα από τα πιο οικεία και αγαπητά της πρόσωπα. Που είχε καταφέρει από την πρώτη της κιόλας εμφάνιση, να μπει στις καρδιές όλων Τότε, στα πρώτα βήματα του Μέσου, όταν ακόμα διατηρούσε την αίγλη του »Μαγικού Κουτιού» Μαζί με την Ελένη Κυπραίου, η Σάσα Μανέτα, κατείχε την θέση της πρώτης παρουσιάστριας της τότε ΥΕΝΕΔ. Το γλυκό εκείνο κορίτσι,που με το χαμόγελό του, σκλάβωνε το πανελλήνιο. Με τα σωστά της Ελληνικά, την σωστή της άρθρωση, την γλωσσομάθεια, την άνεσή της στον φακό, είχε κατακτήσει το κοινό της. Επρόκειτο για έναν σοβαρό και σκεπτόμενο άνθρωπο, με θέσεις απέναντι σε όλα τα κοινωνικά θέματα. Μα και έντονη δράση σε αυτά. Μια πολύ ευγενική παρουσία, που γοήτευε και με την απλότητα της. Η Σάσα εκτός των άλλων, ήταν και πολυγραφότατη. Ήταν εκπληκτική στιχουργός, Με εκατοντάδες όμορφα τραγούδια στο ενεργητικό της. Πολλά από τα οποία ξεχώρισαν και γίνανε επιτυχίες. Ήταν και εξαίρετη συγγραφέας. Ενώ και σαν ηθοποιός έχει παίξει και στο θέατρο. Σε πρωταγωνιστικούς ρόλους.
…Με την Σάσα είχαμε γνωριστεί, κάπου στα τέλη της δεκαετίας του’70..Νέος ακόμα και εγώ, στον κόσμο της τηλεόρασης. Είχαμε γνωριστεί στην αίθουσα του μοντάζ, του αξέχαστου φίλου μου Ζέρβα. Στελέχους κι αυτός της κραταιάς τότε ΥΕΝΕΔ. Και πόσο με είχε εντυπωσιάσει, το πνευματικό της εύρος. Συναντιόμασταν συχνά, όποτε πήγαινα στο κανάλι της Κατεχάκη. Μα και σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Όπου τα λέγαμε Τελευταία βλεπόμασταν στις μαζώξεις που έκανε ο βετεράνος οπερατέρ και σκηνοθέτης, ένας από τους ιστορικούς πρωτοπόρους, της Ελληνικής Τηλεόρασης στην Ελλάδα, ο φίλος μου ο Δημήτρης Καλούδης. Που κάθε πρώτη Τρίτη του μήνα, μάζευε σε γνωστό κέντρο της Αγίας Παρασκευής, όλους τους πρωτεργάτες της τηλεόρασης τα ιδρυτικά της στελέχη και γλεντούσαμε. Με την Σάσα και την Ζανέτ Καπούγια, να πρωταγωνιστούν. Βραδιές που πραγματικά που έγραψαν ιστορία
Η Σάσα γεννήθηκε στην Νίκαια. Ήταν κόρη του δημοσιογράφου, συγγραφέα και ερευνητή, Τάκη Μανέτα Και κόρη της Βαρβάρας Βιζυηνού, Ανιψιάς του ποιητή Γεωργίου Βιζυηνού. Σπούδασε σκηνογραφία στην Σχολή Σταυράκου. Και υποκριτική στην Σχολή Θεοδοσιάδη… Με την απώλεια της Σάσας το πνεύμα μας γίνεται ακόμα φτωχότερο. Ας είναι καλά εκεί πάνω που πήγε. Και να ξέρει πως εδώ, μας έχει αφήσει, το ανεξίτηλο αποτύπωμα της υπεροχής και της γοητείας της Μας έχει αφήσει την αύρα της.
…Σάσα μου γλυκιά…Καλό σου ταξίδι. Έφυγες από την μιζέρια και την φρίκη των στημένων παιχνιδιών. Με τις δήθεν πανδημίες Και των δήθεν εμβολίων του θανάτου. Που τόσο πολύ και συ αντιδρούσες για το διαφαινόμενο έγκλημα. Καλή σου ανάπαυση..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.