Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

..Γράφει ο Πάνος Καλουδάς.
…Από χθες, στον επιχειρηματικό χώρο, επικρατεί έκπληξη και βουβαμάρα, για τον Μπάμπη Βωβό. Τον άλλοτε κραταιό επιχειρηματία. Που έχει χτίσει την μισή Κηφισίας και όχι μόνο.
Εδώ και κάμποσα χρόνια τα χρέη του προς το δημόσιο έγιναν θηλιά για τον ίδιο και τον επιχειρηματικό του όμιλο. Η σύλληψη του 88 χρόνου Μπάμπη Βωβού έγινε προχθές στο σπίτι του στην Κηφισιά, από τους άνδρες του τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής, μετά από εισαγγελική παραγγελία, για χρέη. Κι όπως όλα έδειχναν η συνέχεια για τον επιχειρηματία θα είχε κατάληξη, στις φυλακές. μάλλον του Ναυπλίου Σήμερα επρόκειτο να μεταχθεί, από τα κρατητήρια του 7ου ορόφου της ΓΑΔΑ όπου εκρατείτο, στον Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών.
Είναι λυπηρά πραγματικά, τέτοια γεγονότα, για επιχειρηματίες τέτοιου εύρους που δεν ξεκοκάλισαν κρατικό χρήμα, όπως τόσοι άλλοι. Μα όπου έφθασαν το κατάφεραν με τα δικά τους μέσα και τις όποιες αξίες τους. Και να σημειώσω κάτι που μόλις μου είπε εργαζόμενος σε αυτόν. Ο φίλος μου ο Άκης…Πως ποτέ του, ο άνθρωπος αυτός, δεν έφαγε σέντς από εργαζόμενο… Ποτέ του δεν άφησε πίσω το μεροδούλι υπαλλήλου του. Ποτέ του δεν άφησε προμηθευτή του απλήρωτο Τυπικός και κύριος.
Η επιχείρηση του κ. Βωβού κινήθηκε κυρίως σε μεγάλους επαγγελματικούς χώρους. Δημιουργώντας οικοδομήματα, πάνω από μισό εκατομμύριο τετραγωνικά μέτρα. Ειδικά στον άξονα της λεωφ. Κηφισίας όλοι θυμούνται την περίφημη »Βωβόπολη» που εξακολουθεί να δεσπόζει. Ανάμεσα σε αυτά τα έργα, είναι το »Agora Center» το »Polis» και το »Monumental Plaza»στο Μαρούσι και τα δύο, το »Atrina center» που είχε πάρει το όνομα από τα αρχικά των παιδιών του, (Άρης, Τριάδα, Ναταλία) Δικό του ήταν και το κτίριο της λεωφ.Συγγρού, που επί πρωθυπουργίας κ. Σαμαρά, στέγαζε τα γραφεία του κόμματος της Ν.Δ.
…Είναι γεγονός πως για την αρχιτεκτονική κυρίως δομή των κτιρίων του, ο κ. Βωβός, είχε δεχτεί σφοδρή κριτική.. Παρόλα αυτά στον κατασκευαστικό χώρο, δέσποζε αρκετά χρόνια. Και εθεωρείτο ως μια από τις πλέον κερδοφόρες επιχειρήσεις στα Βαλκάνια. Τώρα, πως τέτοιες επιχειρήσεις, φθάνουν να έχουν τέτοια φθίνουσα πορεία, αυτό πραγματικά είναι από τα ανεξήγητα της Ελληνικής επιχειρηματικής πραγματικότητας. Ή και από τα… ευκόλως εξηγήσιμα. Στις δύσκολες αυτές στιγμές του μεγάλου αυτού επιχειρηματία, του κ. Βωβού, του φίλου μου του Μπάμπη να ευχηθώ από καρδιάς δύναμη. Και καλό ξεμπέρδεμα
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κοντινό πλάνο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.