Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΉ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΜΜ

Καταγγέλλουμε την απροκάλυπτη στάση της Δημοτικής Αρχής που εν μέσω πανδημίας βάζει τα συμφέροντα μιας χούφτας ανθρώπων πάνω από την προστασία της υγείας των κατοίκων του νησιού.

Στις 18/11/2020 διεξήχθη η 28η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (με τηλεδιάσκεψη). Στην συγκεκριμένη συνεδρίαση η Μαρία Παπαελευθερίου, εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σαλαμίνας ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο να συζητηθεί εκτός ημερησίας διάταξης η τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαλαμίνας με το πορθμείο του Περάματος και το λιμάνι του Πειραιά. μετά την μείωση δρομολογίων.

Συγκεκριμένα εν μέσω πανδημίας υπάρχει σοβαρή μείωση των δρομολογίων στα καραβάκια που κάνουν το δρομολόγιο ΣαλαμίναΠειραιά όπως και στα ferry boat που κάνουν το δρομολόγιο Σαλαμίνα – Πέραμα. Με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα φαινόμενα καθημερινού συνωστισμού μετατρέποντας τα σε εστίες εξάπλωσης του κωρονοϊού και επιπλέον δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερη ταλαιπωρία στους κατοίκους της Σαλαμίνας. Γεγονός που έρχεται να προστεθεί στις τραγικές ελλείψεις στις υγειονομικές υποδομές του νησιού που ήδη έχει αφήσει έκθετους τους κατοίκους της Σαλαμίνας.

Με βάση τα παραπάνω θεωρούμε απαράδεκτη την στάση του Δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων της παράταξης του που αρνήθηκαν να γίνει οποιαδήποτε αναφορά σε αυτό το σοβαρό και «έκτακτου» χαρακτήρα ζητήματος που αφορά όλους μας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση απαιτεί το Δημοτικό Συμβούλιο Σαλαμίνας να υιοθετήσει και να διεκδικήσει:

1) Nα επανέλθουν τα δρομολόγια των ferry boat και της γραμμής Σαλαμίνας Πειραιά όπως ήταν πριν και εκτιμώντας τις ανάγκες που δημιουργούνται από τον νέο κύμα πανδημίας που είναι σε εξέλιξη να πυκνώσουν ακόμα περισσότερο τα δρομολόγια ώστε να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που απαιτούν αποστάσεις για την μη εξάπλωση του κωρονοϊού.

2) Να δρομολογηθούν εκ νέου λεωφορεία και να καλύψουν το δρομολόγιο που ακολουθούσαν τα λεωφορεία Γ18- Β18 .

3) Να υπάρξουν μειώσεις σε όλα τα εισιτήρια και απαλλαγή σε ευπαθής ομάδες, ανέργους κ.α.

Επίσης καταγγέλλουμε την στάση του Δημάρχου και ορισμένων δημοτικών συμβούλων της παράταξής τους που καταψήφισαν το αναγκαίο αίτημα που κατέθεσε , εκτός ημερησίας διάταξηςη Λαϊκή Συσπείρωση για να εγκατασταθεί στην Σαλαμίνα κινητό συνεργείο rapid test και να διεξάγονται δωρεάν τεστ στους κατοίκους του νησιού . Το Θέμα πέρασε με πλειοψηφία.Δημοτική Σύμβουλος
Μαρία Παπαελευθερίου
Περιοχή συνημμένων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.