Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

εράστιες ζημιές σημειώθηκαν στην Κρήτη από την έντονη χαλαζόπτωση που καταγράφηκε τα ξημερώματα. Ελαιοκαλλιέργιες αλλά και θερμοκήπια μπανάνας υπέστησαν ακόμη και ολική καταστροφή, ενώ ζημιές σημειώθηκαν σε σπίτια, υποδομές και καταστήματα.

Στα βόρεια παράλια του Ηρακλείου, η χαλαζόπτωση έριξε τις ελιές από τα δέντρα, λίγο πριν την ελαιοσυλλογή. Επιπλέον, ο καρπός που έμεινε στα δέντρα δέχτηκε τέτοιο πλήγμα που θα αναμένεται να σαπίσει.

Στην Ελλάδα οι «νεοφιλελεύθεροι» χρηματοδοτούνται από το κράτος. Εμείς… από εσάς ! Στήριξε την ανεξαρτησία του tvxs.gr, κάνοντας κλικ εδώ.

Στην περιοχή των Μαλλίων, ζημιές προκλήθηκαν στα θερμοκήπια μπανάνας, σε οχήματα και καταστήματα, ενώ ξεριζώθηκαν δέντρα, έπεσαν πέργκολες, τέντες και στέγαστρα.

Στα Χανιά ήταν έντονη η βροχόπτωση και χαλαζόπτωση, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε κλήσεις για αντλήσεις νερού στις περιοχές Σταλός, Πλατανιάς και Καλαμάκι.

Τέλος, χαλάζι έπεσε τη νύχτα και στο Λασίθι. Ακόμη, κατολισθήσεις σημειώθηκαν στον δρόμο προς Σητεία αλλά και στο ορεινό δίκτυο.

Αναμένονται νέα έντονα φαινόμενα λόγω «ψυχρής λίμνης»

Στο μεταξύ, πολύ έντονα φαινόμενα αναμένονται και τις επόμενες ημέρες στην Κρήτη λόγω του φαινομένου «ψυχρής λίμνης», σε συνδυασμό με το βόρειο ρεύμα και την τοπογραφία του νησιού.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν, κατά το τριήμερο από την Τρίτη έως την Πέμπτη, στα ανώτερα στρώματα της τροπόσφαιρας και έχουν τη μορφή «ψυχρής λίμνης», θα ευνοήσουν την εκδήλωση ισχυρών βροχοπτώσεων και καταιγίδων, οι οποίες κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις στα ανατολικά και κυρίως στα νότια ηπειρωτικά και θαλάσσια τμήματα της χώρας.

Περισσότερο, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα επηρεαστούν τα νότια τμήματα του Αιγαίου (Κυκλάδες και Κρήτη), περιοχές όπου τα φαινόμενα αναμένεται να συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα (κεραυνοί) και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Το meteo επισημαίνει ότι στην Κρήτη θα πέσουν μεγάλες ποσότητες βροχής – ικανές να δημιουργήσουν σημαντικά προβλήματα – ως αποτέλεσμα του συνδυασμού της «ψυχρής λίμνης» με το βόρειο ρεύμα στο Αιγαίο και την τοπογραφία του νησιού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.