Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Νισύρου αναφέρει τα εξής:

Ο Δήμος Νισύρου στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος ανακύκλωσης στις 11/9/2020 συνέλεξε και παρέδωσε ατελώς σε εταιρία διαχείρισης ανακυκλώσιμων ειδών τις εξής ποσότητες: 33 παλέτες χαρτί και πλαστικό 12,5 τόνων, 2.300 κιλά παλαιά σίδερα, 1.520 κιλά παλιές ηλεκτρικές συσκευές διαφόρων ειδών και προς ανακύκλωση.

Όσον αφορά τα τηγανέλαια, που παράγονται από τα καταστήματα μαζικής εστίασης παραλαμβάνονται από αυτά από το ίδιο τον ιδιώτη επιχειρηματία ατελώς ενώ τα τηγανέλαια των νοικοκυριών συλλέγονται από το Δήμο στις εγκαταστάσεις του και παραδίδονται στον ιδιώτη.

Ο Δήμος Νισύρου, με κάδους ανακύκλωσης σε διάφορα σημεία, μεταφέρει τα ανακυκλώσιμα υλικά στην μάντρα του δήμου όπου και γίνεται διαλογή όπου γίνεται συμπίεση των υλικών με συμπιεστή υψηλής πίεσης.

Ο Δήμος συνεργάζεται με την Ελληνική Εταιρία Ανακύκλωσης και με τοπικό παραλήπτη στην Κω. Η ανακύκλωση συλλέγεται με ηλεκτροκίνητα οχήματα έτσι ώστε οι εκπομπές στο περιβάλλον να μηδενιστούν. Το πρόγραμμα του δήμου συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον. Αποτελεί καθήκον το κάθε πολίτη να κάνει την ανακύκλωση μέρος της καθημερινής του δραστηριότητας για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε καθαρό το περιβάλλον και να προστατεύσουμε την ζωή στον πλανήτη μας.

Σ.Β Ενα μικρο νησάκι δειχνει το πως μπορούν να παράγουν  εργο .

Ας πάρουμε μεθηματα Πολιτισμού και οργάνωσης στο θεμα Ανακύκλωση 

https://www.rodiaki.gr/article/

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.