Έκκληση στα μέσα ενημέρωσης να σεβαστούν την ιδιωτικότητα και την ασφάλειά της απεύθυνε η ομογενής, πρώην υπουργός Υγείας, Τζένη Μικάκου.

Η κ. Μικάκου, έκανε γνωστό ότι κάποιος/οι διέδωσαν ευρέως τη διεύθυνση της οικίας της και προφανώς δημοσιογράφοι έσπευσαν εκεί ζητώντας της να προβεί σε δηλώσεις σχετικά με την παραίτησή της από το Υπουργείο Υγείας και τη Βουλή.

Ειδικότερα, ανέφερε στο Twitter της: «Αγαπητά Μέσα, δε θα δώσω συνεντεύξεις στο σπίτι μου. Σας παρακαλώ σεβαστείτε την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια μου. Όταν θελήσω να σας μιλήσω, θα σας τηλεφωνήσω εγώ. «Όσο γι’ αυτούς που διέδωσαν τη διεύθυνση της οικίας μου ευρέως, δεν έχω λόγια».

Η κ. Μικάκου, σημειώνεται, προέβη σε αποκλειστικές δηλώσεις στον «Νέο Κόσμο», τις μοναδικές μετά την παραίτησή της από υπουργός και μέλος του κοινοβουλίου της Βικτώριας, μιλώντας μόνο για τη σχέση της με την ελληνική Παροικία:

«Οφείλω ευγνωμοσύνη στον Ελληνισμό της Βικτώριας για τη στήριξη που μου πρόσφερε όλα αυτά τα 21 χρόνια που ήμουν μέλος του πολιτειακού κοινοβουλίου.

Πάντοτε αισθανόμουν και αισθάνομαι υπερήφανη για τα πολλά επιτεύγματα της Παροικίας μας σε όλους τους τομείς.

Αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση που μπόρεσα και εγώ να προσφέρω στην Παροικία σε διάφορες ανάγκες της. Στις πολιτιστικές δραστηριότητες της, σε ανέγερση κτιρίων και οικημάτων της, σε υπηρεσίες προς τους ηλικιωμένους μας αλλά και για τη διατήρηση και διδασκαλία της Ελληνικής γλώσσας.

Πάντα αισθανόμουν σαν ‘κόρη της Παροικίας’ και μου προκαλούσε μεγάλη υπερηφάνεια όταν με προσφωνούσαν ‘Η Τζένη μας’. Ο Ελληνισμός θα είναι πάντα στην καρδιά μου»

Η τελευταία εβδομάδα ήταν δύσκολη για μένα προσωπικά αλλά κοιτάζω μπροστά. Ξεκινά μια νέα σελίδα στη ζωή μου και προσβλέπω σε περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μου. Ελπίζω να είμαι σε θέση να στηρίξω και πάλι την παροικία μας με διάφορους νέους τρόπους και στο μέλλον».