Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Μία από τις μεγαλύτερες πολιτικές συγκεντρώσεις που έχει πραγματοποιηθεί στο Δήμο της Μάνδρας – Ειδυλλίας ήταν η σημερινή των ΚΟ του ΚΚΕ, με θέμα τη σχεδιαζόμενη εγκατάσταση μονάδας επικίνδυνων αποβλήτων στην περιοχή και σύνθημα: «Ξεσηκωμός! Η δημιουργία μονάδας επικίνδυνων αποβλήτων στη Μάνδρα ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!».

Ένα θέμα που έχει προκύψει τους τελευταίους μήνες, ξεσηκώνοντας την αντίδραση των κατοίκων, αφού μια τέτοια εγκατάσταση θα σήμαινε άλλη μια τοξική βόμβα στο Θριάσιο Πεδίο, δηλαδή σε μια πολύ επιβαρυμένη περιοχή με ρυπογόνες βιομηχανικές δραστηριότητες και άναρχη χωροθέτηση τέτοιων εργοστασίων.

Η συμμετοχή του κόσμου στην εκδήλωση έστειλε το μήνυμα ότι οι απαράδεκτοι σχεδιασμοί κυβέρνησης, Περιφερειακής και Δημοτική Αρχής και μάλιστα στα μουλωχτά δεν θα περάσουν, ο λαός θα τους αφήσει στα χαρτιά.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Αττικής και ο Μπάμπης Θεοδώρου, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας.

Ο Γ. Πρωτούλης αναφέρθηκε εκτενώς στην εκτεταμένη ρυπογόνα δραστηριότητα η οποία συνεχίζει να μετατρέπει τη Δυτική Αθήνα και τη Δυτική Αττική σε θάλαμο αερίων για εκατομμύρια εργαζόμενους και έφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τόσο τη χθεσινή πυρκαγιά στη χωματερή της Φυλής όσο και πολλές ακόμα πυρκαγιές σε μονάδες ανακύκλωσης το τελευταίο διάστημα. Ανέδειξε τον εγκληματικό σχεδιασμό όλων των κυβερνήσεων, όπως και της σημερινής για τη διαχείριση των αποβλήτων που ψηφίστηκε τον περασμένο Αύγουστο και δίνει προβάδισμα στο καύσιμο σκουπίδι. Προειδοποίησε ότι σύμφωνα με αυτόν το σχεδιασμό οι μονάδες παραγωγής αυτού του προϊόντος θα εγκατασταθούν στην περιοχή, κατά μήκος του οδικού άξονα Ελευσίνας – Θήβας. Σημείωσε ότι αυτή η πολιτική ακολουθείται από όλες τις κυβερνήσεις και τις περιφερειακές αρχές, σύμφωνα και με τις κατευθύνσεις της ΕΕ, για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων. Ανέδειξε ότι αυτή η στρατηγική ενταφιάζει ουσιαστικά την ανακύκλωση αφού οι επιχειρηματικοί όμιλοι σήμερα δεν βγάζουν τα προσδοκώμενα κέρδη από αυτή, ενώ αντίθετα προκρίνουν την παραγωγή ενέργειας από τα απόβλητα, που θα γεμίζουν καρκίνο τα εργατικά – λαϊκά στρώματα που ζουν σε αυτές τις περιοχές. Ανέδειξε ότι η στρατηγική αυτή είναι που υπονομεύει συνολικά τη ζωή του λαού, κάτι που φαίνεται και στην εξέλιξη της πανδημίας, που η κυβέρνηση δεν παίρνει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της ζωής του λαού αφού η διαχείριση που κάνει είναι με κριτήριο τη θωράκιση των μονοπωλιακών ομίλων. Στη συνέχεια αναφέρθηκαν παραδείγματα από την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, όπως στο Θριάσιο που βρίσκεται στην περιοχή, από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κ.ο.κ.

«Τα υγειονομικά πρωτόκολλα δεν λένε να ράψουμε το στόμα δεν λένε να βλέπουμε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική να προχωράει και να μη βγάζουμε άχνα, ούτε λένε ότι δεν πρέπει να οργανώσουμε παραστάσεις διαμαρτυρίας, διαδηλώσεις με όλους τους τρόπους και τις μορφές για την υπεράσπιση της ζωής της δικής μας και των παιδιών μας και για να ζούμε σε ανθρώπινες πόλεις που μπορούμε να ζούμε. Σε πόλεις που υπάρχει τρόπος να ζούμε στον 21ο αιώνα! Πέρα από την ενημέρωση επομένως χρειάζεται να αναλάβουμε και δράση. Χωρίς τη δράση δεν σταματάνε…» ανέφερε κλείνοντας ο Γ. Πρωτούλης.

Ο Μπ. Θεοδώρου αναφέρθηκε αναλυτικά (δείτε το video της ομιλίας του εδώ) στο ιστορικό της υπόθεσης εγκατάστασης της μονάδας στην περιοχή, αναδεικνύοντας τον επικίνδυνο ρόλο κυβέρνησης – αστικών κομμάτων, της Δημοτικής και της Περιφερειακής Αρχής, την προσπάθεια που έκαναν από την πρώτη στιγμή να καθησυχάσουν το λαό της περιοχής για να έρθει ως τετελεσμένη η εγκατάσταση. Κάλεσε σε ανυποχώρητη πάλη, τονίζοντας ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα συνεχίσει αυτή την προσπάθεια, τόσο της ενημέρωσης όσο και της κινητοποίησης για να μην περάσουν αυτοί οι σχεδιασμοί.

https://www.902.gr/eidi

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.