Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ

Δυστυχώς οσο και να θέλουμε  να ωραιοποιούμε τα πραγματα  στις περισσότερες περιοχές της χωρας τα πραγματα με τα αδέσποτα δεν ειναι ΚΑΘΟΛΟΥ  καλα …

Ακούμε οτι στην Σαλαμινα κάνουν καλη δουλεια οι υπεύθυνοι του Δημου …

Να μας συγχωρούν αλλα εμεις δεν βλέπουμε καμία βελτίωση !!!

Η Σαλαμίνα ειναι και αυτή στο κόκκινο με εκατοντάδες αδέσποτα σε ολο το νησι που  έχουν δημιουργήσει  μέχρι και αγέλες , θέτοντας πολλές φορες σε κινδυνο πολίτες που θα εχουν την ατυχία να βρεθουν στο δρόμο τους ..

Εκατοντάδες αδέσποτα υπάρχουν παντού στο νησί και μάλιστα όπως συνηθίζετε αυτον τον  μηνα αυξάνετε ο αριθμός τους και ολοι ξεύρουμε γιατί !!

Πολλα ζωα  βρίσκουν τραγικά τον  θάνατο απο τροχοφόρα αλλα και πολλοί πολιτες κινδυνεύουν να δεχθούν ή δέχονται  επίθεσης από αδέσποτα αυτή δυστυχώς ειναι η κατάσταση …

Δεν είναι λύση αλλα και ούτε ουσιαστικο έργο  το να ταΐζουν κάποια  απο τα αδέσποτα στο νησί μας  .. χωρίς να θελω να απαξιώσω την οποια προσπάθεια ..

Ελπίζω  ο δήμος μας ενταχθεί στην χρηματοδότηση του νέου προγράμματος  για την δημιουργία νόμιμου ασφαλούς για τα αδέσποτα Κυνοκομειου .

Θα είναι η σπουδαιότερη  κίνηση απο τον Δημο για να υπάρξει λύση   αν θέλει να κανει δουλειά ουσίας !!!!

=============================================================

Ακολουθεί ΑΡΘΡΟ Της Σταματίνας Σταματάκου

skai.gr

Με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, θα δοθεί το ποσό-μαμούθ των 43.000.000 ευρώ για την «κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμό εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς». Στόχος του υπουργείου Εσωτερικών και της κυβέρνησης είναι να σταματήσουν να διαβιούν τα αδέσποτα ζώα σε παράνομα δημοτικά κυνοκομεία που επικρατούν τραγικές συνθήκες. Οι εικόνες δημοτικών κυνοκομείων γεμάτα ακαθαρσίες, σε πολύ μικρά και ακατάλληλα κλουβιά με νεκρά ζώα έχουν κάνει το γύρο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης.

Έτσι, το ποσό που σύμφωνα με την πρόσκληση της προηγούμενης κυβέρνησης έφτανε μόλις τα 20.000.000 ευρώ, υπερδιπλασιάστηκε και φτάνει τα 43.000.000 ευρώ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εγκριθούν όλες οι αιτήσεις των δήμων για την βελτίωση ή δημιουργία καταφυγίων.

Σημειωτέον ότι το υπουργείο Εσωτερικών έχει δείξει ευαισθησία και έμπρακτο ενδιαφέρον για τα αδέσποτα ζώα καθώς στην αρχή της πανδημίας ο αρμόδιος υφυπουργός, Θοδωρής Λιβάνιος, είχε στείλει επιστολή στους δήμους με τίτλο «ειδική μέριμνα για αδέσποτα ζώα» εν μέσω πανδημίας, κάνοντας και αντίστοιχη αναφορά κατά τη διάρκεια των κυβερνητικών δηλώσεων στις 22 Μαρτίου. Αρκετοί δήμοι τότε ισχυρίστηκαν ότι δε διαθέτουν τους ανάλογους πόρους και έτσι δόθηκαν 1.410.500 ευρώ αποκλειστικά για την φροντίδα των αδέσποτων ζώων εν μέσω πανδημίας. Με πρωτοβουλία, επίσης, του Θοδωρή Λιβάνιου δημιουργήθηκε από την 4η Απριλίου το AnimalSolidarity.gov.gr που καλεί σε συστράτευση τις επιχειρήσεις, τους φορείς, καθώς και τους κτηνιάτρους της χώρας προκειμένου να προσφέρουν προϊόντα και υπηρεσίες, το οποίο συγκέντρωσε περισσότερους από 53 τόνους τροφής και 4.000 αντιπαρασιτικά χάπια, κ.ά. για τα αδέσποτα ζώα.

skai.gr

https://www.flynews.gr/ade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.