Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ
Καθημερνά θεμα συζήτησης και δικαιολογημένα ειναι η ανανέωση αδειας του διαλυτήριου στο Ναυπηγείο στην Κυνόσουρα  ενας χώρος τιμής και μνημης !
Σήμερα διαβάσαμε  σημαντικά εγγραφα του Υπουργείου Πολιτισμού  που ρίχνουν φως στο θέμα .
Ειναι η   απάντηση του Υπουργείου  σε επιστολή που έστειλε  στον   κ.  Μανο Δερτουζο Δημοτικο Συμβουλο Σαλαμινας .
 Όπως…
Η θέση του ναυπηγείου της Εταιρείας «ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΚΥΝΟΣΟΥΡΑΣ Α.Ε.» δεν ταυτίζεται με τον χαρακτηρισμένο αρχαιολογικό χώρο της Μαγούλα-Κυνόσουρα
Έλλειψη επικοινωνίας των Υπουργείων Περιβάλοντος και Πολιτισμού σχετικά με την ανανέωση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης  και αυτο ειναι εμφανη απο  την απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού
Συγκεκριμένα με απάντηση το Υπουργείο Πολιτισμού μετά από αίτημα του κ. Μ. Δερτούζου η προϊστάμενη της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Έλενα Κουντούρη
Αναφέρει τα παρακάτω
Η θέσης «Μαγούλα» Σαλαμίνος ανακηρυχθείσα ως αρχαιολογικός χώρος δια της υπ΄. Αριθ. 16821/14-11-1964 Υπουργικής Αποφάσεως, ορίζεται ακριβέστερον με τα εξής όρια : Προς Βορράν, Ανατολάς και Δυσμάς υπό της θαλάσσης, προς Νότον δε υπό της διηκούσης από του ενός μυχού της Χερσονήσου εις τον άλλον δια ερυθράς γραμμής και περικλειούσης ολόκληρον την βραχώδην έκτασιν του λόφου.
Η περιοχή δεν ταυτίζεται με την θέση που δραστηριοποιείται το ναυπηγείο της εταιρείας το ναυπηγείο της    Εταιρείας «ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΚΥΝΟΣΟΥΡΑΣ Α.Ε.»
Στην δεύτερη παράγραφο επιβεβαιώνεται καθαρά  η άποψη της Αντιπεριφερειας Νήσων που μιλούσε για διάσταση    Απόψεων και έλλειψη συνεννόησης στο θέμα της Άδειας του Ναυπηγείου στην πρόσφατη συνέντευξη στην εφημερίδα μας .
Συγκεκριμένα αναφέρει : Μετά την έκδοση της υπ΄αριθ.ΥΠΕΝ/ΔΙΠΑ/68813/4143/20.7.20 Απόφασης του Γενικού Διευθυντή Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας η οποία δεν κοινοποιήθηκε στο ΥΠΠΟΑ ζητήθηκαν από το ΥΠΕΝ διευκρινίσεις επι της διαδικασίας περιβαλλοντικής αδειοδότησης .
Κατόπιν τούτου και με βάση τα διευκρινιστικά στοιχεία που παρείχε το ΥΠΕΝ ,η Διεύθυνση Προϊστορικών και κλασικών Αρχαιοτήτων σε συνεργασία με το Γραφείο Νομικού Συμβούλου του ΥΠΠΟΑ, έχει κινήσει διαδικασία προκειμένου να διευκρινιστούν ζητήματα ερμηνείας και εφαρμογής του άρθρου 9 του ν.4685/2020,όπως αυτός ισχύει ούτως ώστε ακολούθως η Διεύθυνση να προβεί στις κατά νόμο και κατ΄ αρμοδιότητα απαιτούμενες ενέργειες.
Κάποιες φορες οταν αδικούμε και εκθέτουμε ανθρώπους που δεν εχουν καμία ευθύνη καλα θα ειναι να αποδεχόμαστε το λαθος μας με ενα συγνώμη  δεν είναι κακο αντίθετα ειναι ανωτερότητα  γιατι τα λαθη ειναι και αυτα μεσα στην ζωη μας.
Αν και οι πολιτικοι σπανίως το πραττουν
 Οι άνθρωποι που ασχολούνται με τα κοινά πρέπει να βρίσκουν το θάρρος να αναγνωρίζουν τα λάθη τους και να συνεργάζονται προς την επίτευξη ενός ΚΟΙΝΟΥ  σκοπού  μόνο ετσι θα μπορούσαμε να έχουμε ελπίδες για καλα αποτελεματα .
Ο απλος κοσμος που δεν ξέρει  απο  φεκ , μεκ και τα συναφή ,  μπερδεύεται ακούγοντας  κάθε πολιτικο να τα  ειρηνεύει κατά το Δοκούν , το μονο που ζητα απεγνωσμένα   ειναι να δει έμπρακτα  σεβασμό στον ιστορικο αυτο τοπο…
Θελει  ομοφωνες αποφάσεις για το θεμα  , θελει ειλικρινείς  συνεργασίες , θέλει την αναδείξει του τοπου .. θέλει αποτελεσματα …
Μόνο τότε ο Θεμιστοκλής ως μεγάλος πολιτικός μπορεί να σταματήσει να κλαίει και ίσως να χαμογελάσει και λίγο.
Και μαζι με αυτον τον μεγαλο Ελληνα και ολοι εμεις που πονάμε πραγματικά με την τραγικά  αθλια κατασταση του ιερου αυτου τοπου  .
ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ ΒΗΜΑ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.