Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

  Γραφη  ηΑννη Μακρή
Στην πρώτη γραμμή  Διαμαρτυρίας στις 26 Σεπτεμβρίου  στο Τύμβο των Σαλαμινομάχων στη Κυνόσουρα  και ο  Δημοτικός Σύμβουλους  Μάνος Δερτούζος με την Επιτροπή Αγώνα Διάσωσης Αρχαιολογικών Χώρων.
Ακολουθεί δήλωση του.
« Ως γνωστό στις 2 Σεπτεμβρίου 2020  το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι πρέπει να προσφύγει στο Συμβούλιο Επικρατείας για την απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος η οποία έχει βγεί από τις 20  Ιουλίου ,που με την απόφαση του ενέκρινε  την δημιουργία διαλυτηρίου στο χώρο της Κυνόσουρας και συγχρόνως ενέκρινε και την ΜΠΕ για τα συγκεκριμένα ναυπηγεία.
   Είχαμε αναφέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο και εγώ  ο ίδιος ότι μια απόφαση στο ΣΤΕ  είναι  φυσικά αυτό που πρέπει να γίνει  ,μια νόμιμη οδός .
  Θα πρέπει όμως να καταλάβει η κεντρική εξουσία ότι στην Σαλαμίνα έγινε ένα μεγάλο περιβαλλοντικό «έγκλημα». Θα πρέπει να καταλάβει το τεράστιο λάθος της ,ότι σε ένα αρχαιολογικό χώρο απολύτου προστασίας, Α’ ζώνη , από το 2011 όπως αυτός έχει θεσμοθετηθεί επί Βενιζέλου, δηλαδή ότι είναι η Ακρόπολη είναι και η Κυνόσουρα , δεν είναι δυνατόν να δημιουργηθεί ένα διαλυτήριο.
 Έτσι λοιπόν είχαμε προτείνει να υπάρχει μια διαμαρτυρία από τον Δήμο , μάλιστα προτείναμε στον Δήμαρχο κ. Γιώργο Παναγόπουλο να κλείσει ο Δήμος ως ένδειξη διαμαρτυρίας με ένα μεγάλο  πανό έξω από το Δήμο ώστε να καταλάβει η κεντρική εξουσία  και τα ΜΜΕ που θα είχαμε κοινητοποιήσει .
 Κάτι τέτοιο φυσικά   δεν έγινε δεκτό από τον Δήμαρχο Γιώργο Παναγόπουλο  και μάλιστα ονόμασε παρόμοιες διαδικασίες «γραφικότητες » Θέλω να πω στο κ. Γιώργο Παναγόπουλο και σε όσους έχουν την ίδια άποψη ότι μια διαμαρτυρία των πολιτών σε μια τέτοια τεράστια για την Σαλαμίνα αρνητική  εξέλιξη δεν θεωρείται γραφικότητα αντίθετα είναι μια διαμαρτυρία του απλού πολίτη και του κόσμου της Σαλαμίνας που θέλει να δώσει το μήνυμα στην κεντρική εξουσία  ότι το νησί δεν αντέχει άλλο την υποβάθμιση .
Είναι επίσης ένα μήνυμα στη κεντρική εξουσία για το τεράστιο λάθος που έκαναν εις βάρος του νησιού μας.
 Ήδη από την επόμενη ημέρα η Επιτροπή Αγώνα Διάσωσης Αρχαιολογικών Χώρων, την οποία  έχουμε συστήσει εδώ και τέσσερα χρόνια , με την οποία έχουμε στείλει πολλά έγραφα στο Υπουργείο Πολιτισμού και έχουμε κάνει πολλές ενέργειες αλλά δεν είναι του παρόντος να το συζητήσουμε ,ήδη αυτή η επιτροπή κοινητοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή.
Η επιτροπή αυτή συμπληρώθηκε και με την παρουσία της Ομοσπονδίας και πλέον από κοινού διοργανώνουμε μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 26 Σεπτεμβρίου ημέρα Σάββατο και ώρα 15:30 στο Τύμβο των Σαλαμινομάχων στη Κυνόσουρα.
Η Φετινή επέτειος για τα 2500 χρόνια της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας για εμάς δεν είναι γιορτή, για εμάς είναι διαμαρτυρία.
 Θεωρούμε ότι σε  αυτή την διαμαρτυρία οι πρόγονοι μας είναι μαζί μας.

Καλούμε όλους τους πολίτες και φορείς του νησιού να δηλώσουν με την δική τους δυναμική παρουσία την άρνηση τους στο περιβαλλοντικό έγκλημα που έχει γίνει.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ ΒΗΜΑ ΑΝΝΗ ΜΑΚΡΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.