Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Μια εξαιρετικά δύσκολη νύχτα πέρασε ο Έβρος και συγκεκριμένα η περιοχή της Αλεξανδρούπολης, από την επικίνδυνη φωτιά που ξεκίνησε απ’ το χωριό Μελία και έφτασε επικίνδυνα στη Νίψα.

 

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, μαζί με μηχανήματα του δήμου Αλεξανδρούπολης, της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και του στρατού έδωσαν ολονύκτια “μάχη” με τις φλόγες, ώστε αυτή να μην απειλήσει τη Νίψα. Το ίδιο έκαναν και πριν λίγες ημέρες στην άλλη μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή της Αισύμης. Όπως είναι φυσικό, οι 11 πυρκαγιές τις τελευταίες 10 ημέρες στον Έβρο, δημιουργούν σοβαρά ερωτηματικά. Όχι μόνο στην Πυροσβεστική, αλλά και στις άλλες κρατικές υπηρεσίες. Η σκέψη πολλών πηγαίνει σε εμπρησμό και μάλιστα από τους λαθρομετανάστες οι οποίοι κυκλοφορούν πολλές φορές ανενόχλητοι, ιδιαίτερα στις περιοχές που ξεσπούν πυρκαγιές.

Όταν χθες το απόγευμα, λίγο πριν νυχτώσει, ξέσπασαν δυο φωτιές, στο Φυλακτό αρχικά και στη συνέχεια ανάμεσα σε Πυλαία-Μελία, όταν δεν θα μπορούσαν να πετάξουν εναέρια μέσα πυρόσβεσης, δεν είναι τυχαίο. Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε μάλιστα και ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την τελευταία πυρκαγιά στην περιοχή της Νίψας Αλεξανδρούπολης. «Προκαλεί πολλά ερωτηματικά το γεγονός ότι στο τελευταίο δεκαήμερο έχουμε στον Έβρο έντεκα φωτιές, οι πέντε εκ των οποίων στο νότιο τμήμα του Νομού και μάλιστα μεγάλες. Όπως η φωτιά της Αισύμης, για την κατάσβεση της οποίας χρειάστηκε μεγάλη εναέρια υποστήριξη.

 

Η φωτιά που ξέσπασε σήμερα με δείκτη επικινδυνότητας 4, αλλά και το ότι εντοπίσαμε, σε προηγούμενες φωτιές ότι εκδηλώθηκαν σε σημεία-περάσματα μεταναστών όπου βρέθηκαν και ίχνη μικρής κατασκήνωσης, είναι τα στοιχεία που μας προβληματίζουν, γιατί είναι πρωτοφανές όλα αυτά τα χρόνια να έχουμε έντεκα φωτιές σε διάστημα δέκα ημερών», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου και πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας του Νομού, Δημήτρης Πέτροβιτς.

https://www.evros-news.gr/2020

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.