Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Η ΕΛΙΑ ΤΗΣ ΟΡΣΑΣ

 

Γράφει ο Μάνος Κιλημάντζος

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020.

Στα πλαίσια του εορτασμού των 2500 χρόνων απο την Ναυμαχία της Σαλαμίνας, έγινε  και η τελετή Υιοθεσίας της Ελιάς της Όρσας απο το ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.

Γύρω απο το 2530 ετών  δέντρο, μαζεύτηκαν οι προσκεκλημένοι και μετά τους χαιρετισμούς απο τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Παναγόπουλο και την πρόεδρο του ΕΟΤ κα Αντζελα Γκερέκου, προσκεκλημένη του Δήμου.

Παρέστησαν επίσης η αντιπεριφερειάρχης κα Βάσω Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, οι αντιδήμαρχοι και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Δύο νέες κοπέλες με την τοπική φορεσιά, η Κατερίνα Λογοθέτη και η Βασιλική Ρόζου απο το Λύκειο Ελληνίδων Σαλαμίνας, ανέγνωσαν κείμενα του  Δρ. Λαογραφίας κ. Παναγιώτη Βελτανισιάν, καθώς και το ποίημα του Ι.Πολέμη «Η Ελιά» .

Ακολούθησε περιγραφή  της μεθόδου χρονολόγησης της Ελιάς, του Δρ. Δασολογίας  κ. Κώστα Ιωαννίδη, παρενεβλήθη η ανάγνωση άλλου ενός ποιήματος,  της Ελένης Παπαδοπούλου με τίτλο «Ανάμεσα στων Ελαιών τα δάση» και τέλος  έλαβε τον λόγο η πρόεδρος του Παγκόσμιου Κέντρου Ελιάς για την Υγεία Δρ. Φαρμακευτικής κα Ελένη Μέλλιου, η οποία κήρυξε και την υιοθεσία του δέντρου και την ανάληψη της προστασίας του.

Την απόδοση των κειμένων των ποιημάτων  επιμελήθηκαν οι Μαρία Βασιλείου, Κατερίνα Λογοθέτη, Βασιλική Ρόζου, Δημοσθένης Ελευθεριάνος και Δημήτρης Λαλούσης.

Την εκδήλωση  συντόνισαν  ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Παντελεήμων ΦΔιολέτης  και η Δημοτική Σύμβουλος Σοφία Καρνέση.

Τέλος της σκηνοθετική επιμέλεια της εκδήλωσης αλλά και της εκδήλωσης που έλαβε χώρα μετά , στο Ευριπίδειο θέατρο ανέλαβε με μεγάλη επιτυχία ο κ. Χρήστος Μυλωνάς.

Η τελετή  έληξε με την ανταλλαγή αναμνηστικών και  την αποκάλυψη της σχετικής αναμνηστικής πλάκας.

Ο εορτασμός συνεχίστηκε στο Ευριπίδειο θέατρο Σαλαμίνας .

Για το ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ ΒΗΜΑ

Μάνος Κιλημάντζος

 

Φωτογραφίες απο την εκδήλωση :

https://photos.app.goo.gl/Z1AuY63iBV8m4Uc29

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.