Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΕΩΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ κ. YOSSI AMRAMI ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

 

Γράφει ο Μάνος Κιλημάντζος

Επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020 την Σαλαμίνα ο πρέσβυς του Ισραήλ κος Yossi Amrami.

Εγινε δεκτός στο Δημαρχείο Σαλαμίνας απο τον δήμαρχο κο Γιώργο Παναγόπουλο και τους Δημοτικούς Συμβούλους.

Στην υποδοχή συμμετείχαν ο πρώην υπουργός κ. Λοβέρδος, ο κος Κυριάκος Μαριδάκις  και οι βουλευτές της Ν.Δ κ.κ. Μαρκόπουλος και Κυρανάκης, η Γ.Γ. του Υπουργείου Νησιωτικής Πολιτικής, ο αρχιεπιστολέας του Στόλου και άλλοι επίσημοι.

Επίσημη υποδοχή του πρέσβεως έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου  εκφωνηθηκαν λογοι   και οι ομιλίες οικοδεσπότου και φιλοξενουμένων και αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα.

Στην συνέχεια ο πρέσβυς και οι επίσημοι ξεναγήθηκαν στο Λαογραφικό Μουσείο του Δήμου απο την πρόεδρο του Μουσείου κα Ελένη Μπίλλια  και  επίσης στην έκθεση γλυπτών και ζωγραφικής Σαλαμινίων και Τηνίων καλλιτεχνών  που φιλοξενείται μέχρι το τέλος του μηνός στην αίθουσα Μπόγρη του Δημαρχείου, απο τον κο Στέλιο Καγιαδάκη, διοργανωτή της έκθεσης.

Ακολούθως οι επίσημοι μετέβησαν στον Τύμβο των Σαλαμινομάχων, όπου η ηθοποιός κα Βίκυ Βιρβίλη έκανε την υποδοχή και απήγγειλε τμήμα της τραγωδίας του Αισχύλου “Πέρσες” τελειώνοντας με τον Παιάνα των Σαλαμινομάχων.

Ακολούθησαν λόγοι του Δημάρχου και του Πρέσβεως και μετά απο την τήρηση ενός λεπτού σιγής  και την ανάκρουση του Εθνικού ΄Υμνου, έγινε κατάθεση στεφάνων απο τους παρευρισκόμενους επισήμους.

Μία όμορφη τελετή, που έδωσε την ευκαιρία στον δήμαρχο να επισημάνει την σημασία της φιλίας μεταξύ των δύο χωρών, ειδικά στις παρούσες συνθήκες στην Ανατολική Μεσόγειο, επισήμανση που ο πρέσβυς  συμπεριέλαβε και αυτός στην απάντησή του.

Και οι εκδηλώσεις για την επέτειο των 2500 ετών απο την Ναυμαχία της Σαλαμίνας συνεχίζονται με καταιγιστικό ρυθμό.

Για το ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ ΒΗΜΑ

Μάνος Κιλημάντζος

ΥΓ  Η επίσκεψη του πρέσβυ και η διοργάνωσήτης έγινε με πρωτοβουλία του κ.Κυριακου Μαριδακη  ως Πρόεδρου της Ελληνο-ισραηλινής Ένωσης και σύνδεσμος της Ισραηλινής Πρεσβείας υπεύθυνος για την διοργάνωση.

 

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ της εκδήλωσης :

https://photos.app.goo.gl/HQWHdkSbKx5b9yMu8

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.