Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

(CNN)Μια ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε την επιτυχή δοκιμαστική κίνηση ενός ιπτάμενου αυτοκινήτου.

Sky κίνησης Inc. διεξαχθεί την δημόσια επίδειξη στις 25 Αυγούστου, η εταιρεία ανέφερε σε δελτίο ειδήσεων , στο Toyota Test Field, ένα από τα μεγαλύτερα στην Ιαπωνία και το σπίτι στη βάση της ανάπτυξης της εταιρείας αυτοκινήτου. Ήταν η πρώτη δημόσια διαδήλωση για ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο στην ιαπωνική ιστορία.
Το αυτοκίνητο, με το όνομα SD-03, επανδρωμένο με έναν πιλότο, απογειώθηκε και γύρισε το γήπεδο για περίπου τέσσερα λεπτά.
«Είμαστε εξαιρετικά ενθουσιασμένοι που επιτύχαμε την πρώτη επανδρωμένη πτήση ιπτάμενου αυτοκινήτου της Ιαπωνίας τα δύο χρόνια από τότε που ιδρύσαμε το SkyDrive … με στόχο την εμπορία τέτοιων αεροσκαφών», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Διευθύνων Σύμβουλος Tomohiro Fukuzawa.
«Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια κοινωνία όπου τα ιπτάμενα αυτοκίνητα είναι ένα προσβάσιμο και βολικό μέσο μεταφοράς στον ουρανό και οι άνθρωποι μπορούν να βιώσουν έναν ασφαλή, ασφαλή και άνετο νέο τρόπο ζωής».
Το SD-03 είναι το μικρότερο ηλεκτρικό κάθετο όχημα απογείωσης και προσγείωσης στον κόσμο και καταλαμβάνει χώρο περίπου δύο σταθμευμένων αυτοκινήτων, σύμφωνα με την εταιρεία. Διαθέτει οκτώ κινητήρες για τη διασφάλιση της «ασφάλειας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης».
«Σχεδιάζοντας ένα ανεξερεύνητο, νέο είδος μεταφοράς γνωστό ως ιπτάμενο αυτοκίνητο, επιλέξαμε τη λέξη-κλειδί» προοδευτική «για έμπνευση», δήλωσε ο Διευθυντής Σχεδιασμού Takumi Yamamot.
«Θέλαμε αυτό το όχημα να είναι φουτουριστικό, χαρισματικό και επιθυμητό για όλους τους μελλοντικούς πελάτες, ενσωματώνοντας πλήρως την υψηλή τεχνολογία του SkyDrive.
Η εταιρεία ελπίζει να κάνει το ιπτάμενο αυτοκίνητο μέρος της κανονικής ζωής και όχι μόνο ένα εμπόρευμα. Περισσότερες δοκιμαστικές πτήσεις θα πραγματοποιηθούν στο μέλλον υπό διαφορετικές συνθήκες για να διασφαλιστεί ότι η ασφάλεια και η τεχνολογία του οχήματος πληρούν τα πρότυπα της βιομηχανίας.
Η επιτυχία αυτής της πτήσης σημαίνει ότι είναι πιθανό το αυτοκίνητο να έχει δοκιμαστεί εκτός του πεδίου δοκιμής Toyota μέχρι το τέλος του έτους.
Η εταιρεία θα συνεχίσει να αναπτύσσει τεχνολογίες για την ασφαλή και ασφαλή κυκλοφορία του ιπτάμενου αυτοκινήτου το 2023, ανέφερε το δελτίο τύπου. Δεν έχει ανακοινωθεί τιμή.
https://edition.cnn.com/2020/08

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.