Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

από την ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑ

Κριθαρότο με κοτόπουλο και μανιτάρια για σήμερα!!!
Ένα εύκολο και πεντανόστιμο πιάτο για κάθε στιγμή
Φτιάξτε το!!!! 

Κριθαροτο

 

Υλικά: 

3 φιλέτα κοτόπουλο σε κομμάτια
1 συσκ. Κριθαράκι χοντρό
2 μεσαία κρεμμύδια ξερά
2 σκ. σκόρδο
6 ασπρομανίταρα ή 1 κονσέρβα μανιτάρια κομμένα
1 καρότο τριμμένο
Ντοματίνια ή 1 ντομάτα κομμένη καρέ
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
Λάδι, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι
Λίγη τριμμένη παρμεζάνα ή γραβιέρα και – προαιρετικά – 1 κομματάκι κρύο βούτυρο στο σερβίρισμα. 

 

Εκτέλεση : 

Προετοιμάζουμε όλα μας τα υλικά : χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τρίβουμε το καρότο, κόβουμε τα μανιτάρια και τεμαχίζουμε το κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές. 

Καροτο

Κοτοπουλο

Σε πλατύ τηγάνι με λάδι, σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο με τα μανιτάρια για 1 λεπτό και κατόπιν τα μεταφέρουμε σε πιάτο.

Μανιταρια

Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε και το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει.

Κρεμμυδι

Προσθέτουμε το κριθαράκι να γυαλίσει και αυτό με το λάδι, ώστε να μη λασπώσει. Σβήνουμε με το κρασί. 

Κρασι

Κριθαρακι

Ανακατεμα

Λίγο – λίγο και ανακατεύοντας συνεχώς, προσθέτουμε και τον ζωμό.

Ζωμος

Προσθέτουμε και το καρότο,

Καρότο

το κοτόπουλο και τα μανιτάρια κ τον υπόλοιπο ζωμό, ανακατεύοντας ελαφρά.  

Κοτοπουλο

Μανιταρια

Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση, αρωματίζουμε με το θυμάρι και βράσουμε το φαγητό μας σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15′ ανακατεύοντας πιο αραιά τώρα για να μη ‘σπάσει’ το κριθαράκι και να παραμείνει σπυρωτό.

Αλατι πιπέρι θυμαρι

Θυμαρι

Η ντομάτα σε καρέ θα ‘δροσίσει’ λίγο το πιάτο αυτό, μη την παραλείψετε!

Ντοματα

Σβήνουμε τη φωτιά όταν το κριθαράκι είναι ακόμα al dente.
Το σερβίρουμε ζεστό σε πλατύ πιάτο με ένα κομματάκι βούτυρο και τριμμένη παρμεζάνα ή γραβιέρα. 

Σερβιρω

Σερβιρω

 

Καλή όρεξη!!!

πηγη  https://anagnostis.org/article/bloggers/maria-karanikola

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.