Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Στην κλιματική αλλαγή και σε πρωτόγνωρα φαινόμενα απέδωσε την τραγωδία -με πέντε νεκρούς- από τις πλημμύρες στην Εύβοια, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, θυμίζοντας δηλώσεις αρμόδιων σε παρόμοιες τραγικές καταστάσεις με απώλεια ζωών.

Αποφεύγοντας κάθε αναφορά στη διαχρονική ανυπαρξία έργων θωράκισης και στις πολιτικές ευθύνες που προκύπτουν ο Ν. Χαρδαλιάς έκανε λόγο για «φαινόμενα που δεν τα έχουμε ξαναζήσει» για «κλιματική αλλαγή» που κάνει τις «συνθήκες δύσκολες» και ισχυρίστηκε ότι τώρα πλέον «χρειάζεται να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να φτιάξουμε δομές για να τα αντιμετωπίσουμε».

Εμφανίσθηκε ικανοποιημένος από τον επιχειρησιακό σχεδιασμό λέγοντας «ο κρατικός μηχανισμός» έκανε «ένα υπεράνθρωπο αγώνα κάτω από δύσκολες συνθήκες» και ισχυρίστηκε πως «σώθηκαν πολλές ζωές, έγιναν πολλοί απεγκλωβισμοί».

Εκτίμησε πως είναι «τεράστια η καταστροφή» και ανέφερε πως «από αύριο αρχίζει το δύσκολο έργο της καταγραφής για να αποκατασταθεί όσο πια άμεσα η κανονικότητα στην περιοχή». Δήλωσε ότι κανείς από τους πληγέντες δεν θα μείνει χωρίς κατάλυμα.

Σε ερώτηση γιατί δεν λειτούργησε το 112 ο υφυπουργός ισχυρίστηκε ότι αν λειτουργούσε «θα είχαμε εκατόμβη νεκρών» διότι όπως είπε δεν έπρεπε να γίνει εκκένωση κατοικιών όταν υπάρχει πλημμύρα γύρω από τα σπίτια.

 

https://www.902.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.