Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Σε απεργία διαρκείας βρίσκονται από χθες Σάββατο οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ αντιδρώντας στην τροπολογία που νομιμοποιεί την ανάθεση αλλότριων καθηκόντων με αποφάσεις Δημάρχων σε υπαλλήλους του κλάδου Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών (ΔΥΠ) που στελεχώνουν και υποστηρίζουν τη λειτουργία των Κέντρων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργαζομένων στα Κ.Ε.Π. (Π.Ο.Σ.Ε.Κ.Ε.Π.) οι εργαζόμενοι θα απέχουν:
1) Από καθήκοντα «αλλότρια» για όλους τους υπαλλήλους του κλάδου Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών (Δ.Υ.Π.) που στελεχώνουν τα ΚΕΠ, ήτοι, από καθήκοντα άλλων κλάδων ή συναφή με τον κύριο τίτλο σπουδών.
2) Από καθήκοντα εξυπηρέτησης πολιτών μέσω του Προγράμματος MyKepLive, για όλους τους εργαζομένους στα ΚΕΠ.
3) Από καθήκοντα της διαδικασίας χορήγησης Βεβαίωσης περί Αυτοπρόσωπης Εμφάνισης σε κατέχοντες δελτίο αιτούντος διεθνούς προστασίας σε ισχύ, για όλους τους εργαζομένους στα ΚΕΠ.
Η ανακοίνωση προσθέτει, μεταξύ άλλων, «καταδικάζουμε την παράδοση 700 περίπου ΚΕΠ ανά την επικράτεια στη διάθεση των Δημάρχων και εκφράζουμε την έντονη αντίθεσή μας στην αθρόα εισαγωγή χωρίς σχεδιασμό νέων διαδικασιών και προγραμμάτων στα ΚΕΠ, τα οποία αντιμετωπίζουν δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό και στη διαρκή παραπομπή πολιτών στα ΚΕΠ από άλλες υπηρεσίες που έχουν κλείσει τις πόρτες τους στο κοινό».

https://www.eleftheria.gr/%CE%BB%CE%AC%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B1/it

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.