Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Nίνα Κασιμάτη – 9 Αυγούστου 2020

«Συγκεκριμένα τα 72 χιλιοστά που έδειχνε ένα από τα προγνωστικά μοντέλα για την Κεντρική Εύβοια αρκούσε για να βγει πορτοκαλί προειδοποίηση στο έκτακτο δελτίο επικαιροποίησης, μια και τα όριά του βρίσκονταν μεταξύ των 40 και 75 χιλιοστών»

Έτσι απαντάει ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας κ. Θοδωρής Κολυδάς με εκτενή δήλωση που περιέχει στοιχεία και χάρτες, αποδεικνύοντας ότι ο κρατικός μηχανισμός από πλευράς Ε.Μ.Υ. λειτούργησε έγκυρα και έγκαιρα. Δυστυχώς όμως όπως φαίνεται, η Κυβέρνηση, που ώφειλε να εκτελέσει σχέδιο πρόληψης και, μεταξύ άλλων, να απευθύνει προειδοποίηση προς τους κατοίκους της Εύβοιας, δεν αξιολόγησε τα στοιχεία της Ε.Μ.Υ και του Εθνικού Αστεροσκοπείου ενώ διέθετε και τον χρόνο και τα μέσα για να το πράξει.

Κατόπιν τούτου, οι ουσιαστικές και πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για τον θάνατο έξι συμπολιτών μας και ενός βρέφους είναι αυταπόδεικτες και οφείλει να τις αναλάβει και ο ίδιος προσωπικά ως Πρωθυπουργός.

 

 

Περιττό να ειπωθεί ότι ο κ. Κολυδάς, με διακριτό ήθος και συναίσθηση του μεγέθους της τραγωδίας, αδειάζει τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος μετά τις γκροτέσκες δικαιολογίες του για το 112 ισχυρίστηκε ότι «δεν είχαμε σωστή πρόβλεψη».

ΝΙΝΑ Γ. ΚΑΣΙΜΑΤΗ 

 Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ, 

Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Κ.Σ. του Συμβουλίου της Ευρώπης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.