Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Ένα ακόμη θλιβερό ρεκόρ κατέγραψε η Βικτώρια, καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 19 θάνατοι λόγω κορονοϊού.

Από αυτούς τους θανάτους, οι 14 αφορούν περιστατικά που συνδέονται με οίκους ευγηρίας, επεσήμανε ο πολιτειακός πρωθυπουργός, Daniel Andrews.

Αυτοί που έφυγαν από τη ζωή το τελευταίο 24ωρο ήταν ένας άντρας στα 50 του χρόνια, μία γυναίκα στα 60 της, δύο άντρες στα 70 τους, ένας άντρας και έξι γυναίκες στα 80 τους, ένας άντρας και επτά γυναίκες στα 90 τους.

Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων που συνδέονται με οίκους ευγηρίας ανήλθαν σε 1.756, μία μικρή άνοδο, από 1.748 το προηγούμενο 24ωρο.

Τα νέα κρούσματα στην Πολιτεία ήταν 322. Ο αριθμός αυτός καταγράφει μία καθοδική πορεία τις τελευταίες ημέρες.

Μετά το ρεκόρ των 725 την περασμένη Τετάρτη, 5 Αυγούστου, μειώθηκε σε 471 την Πέμπτη, 451 την Παρασκευή, μικρή άνοδο με 466 το Σάββατο, 394 την Κυριακή.

Ωστόσο, πλέον 228 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Βικτώρια από την έναρξη της πανδημίας και συνολικά 313 σε όλη την Αυστραλία.

Ένας από τους θανάτους, ο οποίος ανακοινώθηκε την Κυριακή, αναφέρθηκε δύο φορές, διευκρίνισε ο κ. Andrews.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα στοιχεία δείχνουν αυτό που βλέπει ο καθένας ότι σε μεγάλο βαθμό οι άνθρωποι στη Μελβούρνη μένουν σπίτι τους.

«Είναι πολύ σημαντικό να παραμείνουμε σε τροχιά. Πρόκειται για έναν κακό εχθρό», είπε για τον ιό. «Θα κάνει ό,τι μπορεί για να μας καταβάλλει».

Μέχρι τη Δευτέρα υπήρχαν 640 νοσηλευόμενοι στη Βικτώρια, από τους οποίους 47 σε πολύ σοβαρή κατάσταση σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Από την αρχή της πανδημίας καταγράφεται ένας συνολικός αριθμός 2.863 κρουσμάτων από άγνωστες πηγές.

Ακόμη οι ενεργές περιπτώσεις μεταξύ των εργαζομένων στην υγεία συνεχίζουν ανοδικά, φτάνοντας τις 1.065, από 994 την προηγούμενη.

ΝΕΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ο πολιτειακός πρωθυπουργός, ανακοίνωσε ότι η Βικτώρια δημιούργησε μία νέα σειρά από διαφημίσεις ως εκστρατεία ενημέρωσης σχετικά με τον αντίκτυπο του κορονοϊού στην υγεία και όχι μόνο για ηλικιωμένους.

Σε αυτή την εκστρατεία συμμετέχουν και νοσοκόμες, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα προς πολυπολιτισμικές κοινότητες, όπου τα Αγγλικά δεν είναι η πρώτη γλώσσα.

«Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου, ακόμη και για όσους επιβίωσαν από τον ιό», υπογράμμισε ο κ. Andrews.

«Έχουμε κάνει πολλές αλλαγές προσπαθώντας να προσδιορίσουμε το μήνυμα, να το κάνουμε πιο στοχευμένο και θα συνεχίσουμε», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι η μεγάλη πλειοψηφία στη Βικτώρια κάνει το σωστό.

Σε ένα από τα βίντεο που παρουσιάστηκαν, μία γυναίκα η Sarah, αναφέρει:

Το να αντιμετωπίσω την COVID δεν ήταν τίποτε παρόμοιο με ό,τι είχα βιώσει πριν. Ξεκίνησε γενικά με συμπτώματα σαν της γρίπης.

Εξασθένησα με πόνους στο στήθος. Μολύνθηκα στο βαθμό που δεν μπορούσα να εισπνεύσω αρκετό οξυγόνο στους πνεύμονές μου ή να εκπνεύσω χωρίς τραγικό πόνο.

Νιώθω σαν ο κορονοϊός να επιτέθηκε κάθε ένα σημείο από το σώμα μου. Τέσσερις εβδομάδες στο ταξίδι μου με COVID νιώθω ακόμη σα να είμαι έχω δυνάμεις και δεν μπορώ να φροντίσω τον εαυτό μου.

Έχω δύο μικρά αγόρια και αποφάσισα να απομονωθώ μακριά από αυτά. Είναι με τον πατέρα τους τη μισή μέρα και την υπόλοιπη με τους γονείς μου.

Το να τα αποχωριστώ για 5 ή 6 εβδομάδες πλέον ήταν απίστευτα δύσκολο.

Ραγίζει την καρδιά να τους ακούω να λένε «Μαμά, γιατί οι άνθρωποι κάνουν τα λάθος πράγματα; Γιατί δε φεύγει ο κορονοϊός;».

Αν πιστεύεις ότι μπορείς να κάμψεις τους κανόνες, σκέψου αυτούς που αγαπάς περισσότερο στον κόσμο και σκέψου τους στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

ΝΩΡΙΣ ΓΙΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Για τα μειωμένα νέα κρούσματα (322), ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι πάντα καλό να έχουμε χαμηλότερους αριθμούς από την προηγούμενη. «Αλλά είναι τα στοιχεία μόνο μίας ημέρας και οι αλλαγές του σταδίου 4», είναι πρόσφατες.

«Οπότε είναι πολύ νωρίς ακόμη για εμάς να προσπαθούμε να μετρήσουμε τον αντίκτυπο του σταδίου 4, αλλά σίγουρα βλέπουμε μία μεγαλύτερη σταθερότητα, η οποία είναι αποτέλεσμα της συνολικής επίδρασης του σταδίου 3», επεσήμανε.

Αν δεν υπήρχαν τα μέτρα, τα κρούσματα θα ήταν χιλιάδες, επανέλαβε, αναφέροντας ότι «έχουμε πετύχει πολλά. Αλλά όχι όσα χρειαζόμαστε να κάνουμε. Φέραμε κάποια σταθερότητα σε αυτούς τους αριθμούς, αλλά πρέπει να τους μειώσουμε ώστε να μπορούμε να ανοίξουμε και πάλι».

«Αν δεν ακολουθήσουμε αυτούς τους κανόνες, αν δεν κάνουμε τη δική μας συνεισφορά στον περιορισμό των μετακινήσεων…δε θα μειωθούν αυτοί οι αριθμοί σε αποδεκτό επίπεδο…Θέλω οι επιχειρήσεις να επιβιώσουν, θέλω οι άνθρωποι να πάνε πίσω στη δουλειά. Θέλω τους ανθρώπους υγιείς», τόνισε και συμπλήρωσε:

«Όλοι θέλουν να έχουμε αποτελέσματα, εκτός από ένα μικρό αριθμό ανθρώπων, οι οποίοι ίσως δεν κάνουν τις σωστές επιλογές.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με ελλείψεις προστατευτικού υγειονομικού υλικού, ο κ. Andrews, αναφέρθηκε σε διαφορές στους χρόνους παραγγελίας και παράδοσης, αλλά διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τις ποσότητες που υπάρχουν.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΕΣΩ TWITTER

Αρχικά, την τραγική είδηση για τους 19 θανάτους έκανε γνωστή η υπουργός Υγείας, Τζένη Μικάκου, μέσω ανάρτησης στο twitter, αναφέροντας ότι από αυτή τη Δευτέρα, τα ημερήσια στοιχεία για COVID-19 θα κοινοποιούνται μέσω της διαδικτυακής κοινωνικής πλατφόρμας πριν από τις συνεντεύξεις Τύπου.

ΑΝΑΦΟΡΑ MORRISON

Ο ομοσπονδιακός πρωθυπουργός, Scott Morrison, έκανε αναφορά στους 19 νέους θανάτους στη Βικτώρια.

Μίλησε για τρομερά νέα, όποιες ηλικίες και αν επηρεάζει η COVID. «Θέλουμε απλά να διαβεβαιώσουμε ξανά την υποστήριξή μας, μέσω οποιουδήποτε διαύλου μπορούμε να την παρέχουμε», δήλωσε.

«Δυστυχώς, όσον αφορά στις απώλειες λόγω COVID, αντανακλούν την κατάσταση προ αρκετών εβδομάδων τώρα, καθώς ο ιός έχει δράσει ήδη σε αυτούς τους ανθρώπους και συνεχίζει», διευκρίνισε.

Ο κ. Morrison, επεσήμανε ακόμη: «Περιμένουμε καλύτερα νέα όσον αφορά στη σταθεροποίηση των περιπτώσεων στη Βικτώρια. Είμαι πιο αισιόδοξος γι’ αυτό σήμερα, από ό,τι ήμουν την περασμένη εβδομάδα, από τις ενημερώσεις που έλαβα το Σαββατοκύριακο και πάλι σήμερα το πρωί».

14 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΕ ΝΝΟ

Η Νέα Νότια Ουαλία ανακοίνωσε 14 νέα κρούσματα κορονοϊού τις τελευταίες 24 ώρες.

Τα 12 από αυτά συνδέονται με γνωστές πηγές μετάδοσης, εντός της Πολιτείας.

https://neoskosmos.com/el/25

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.