Δεκαεπτά ακόμα άτομα υπέκυψαν στον κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο στη Βικτώρια – την πλέον θανατηφόρα μέρα από την αρχή της πανδημίας. Από την άλλη, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων είναι 394, η χαμηλότερη καταγραφή των τελευταίων 12 ημερών.

Οι δέκα ασθενείς του κορονοϊού που απεβίωσαν συνδέονται με τα γηροκομεία. Αναλυτικά, τα θύματα είναι 2 άντρες στα 50, 4 άνδρες στα 70, 6 άτομα στα 80 και 5 άτομα στα 90 τους.

Όπως τονίζουν οι ειδικοί, ο ιός κάνει θραύση στα γηροκομεία όπου «θερίζει» ζωές, αλλά έχει τεράστιες επιπτώσεις και στους νέους που χάνουν τις δουλειές τους και βρίσκονται κλειδωμένοι στα σπίτια τους, με αποτέλεσμα πολλοί να αντιδρούν.

Ο πρωθυπουργός της Βικτώριας Daniel Andrews, προειδοποίησε τους πολίτες να μην εφησυχάζουν. Τα 394 νέα κρούσματα σήμερα, είναι ο χαμηλότερος αριθμός στη Βικτώρια τις τελευταίες ημέρες. «Φυσικά», τόνισε, «μια μέρα με λιγότερα κρούσματα από την προηγούμενη είναι μια καλή μέρα, αλλά δεν θέλω να προσπαθήσω να προβλέψω την πορεία από τα στοιχεία μιας ημέρας, ακόμα και από τα στοιχεία μιας εβδομάδας».

Εξήγησε ότι θα χρειαστεί να περάσουν ακόμα μερικές ημέρες μέχρι να δούμε τα αποτελέσματα των περιοριστικών μέτρων του 4ου σταδίου. «Ίσως η σταθεροποίηση που βλέπουμε τώρα αφορά τα αποτελέσματα από την επιβολή των μέτρων του 3ου σταδίου».

Ο ρυθμός εξάπλωσης αυτή τη στιγμή στη Βικτώρια είναι 1 ή λίγο λιγότερο. Κατά μέσο όρο «αυτό σημαίνει ότι ένα κρούσμα το μεταδίδει σε ένα ακόμα άτομο. Πρέπει να κατεβάσουμε ακόμα περισσότερο αυτόν τον αριθμό, εάν θέλουμε να μειώσουμε στο ήμισυ τα νέα κρούσματα» εξήγησε ο κ. Andrews, προσθέτοντας ότι θα χρειαστεί να περάσει ακόμα λίγο διάστημα για να το πετύχουμε.

Αυτό που ανησυχεί γενικώς τις Αρχές, είναι ο αριθμός των «μυστήριων» κρουσμάτων που καταγράφονται καθημερινά, δηλαδή εκείνα τα κρούσματα που η πηγή μετάδοσης δεν έχει εντοπιστεί. Σημειώθηκαν αποβραδίς ακόμα 174 «μυστήρια» κρούσματα. Συνολικά 2.278 κρούσματα του κορονοϊού στη Βικτώρια από την αρχή της πανδημίας χαρακτηρίζονται «μυστήρια κρούσματα» και αποτελούν τη μεγαλύτερη πρόκληση για τις υγειονομικές Αρχές.

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ 268 ΑΤΟΜΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ 24ΩΡΟ

Η αστυνομία της Βικτώριας εντείνει τους ελέγχους σε όλη την περιοχή της Πολιτείας. Το τελευταίο 24ωρο, έκοψε πρόστιμο σε 268 άτομα που παραβίασαν τα περιοριστικά μέτρα. Από τους παραβάτες, 77 άτομα παραβίασαν την απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 8μμ, 38 άτομα δεν φορούσαν μάσκα, ενώ 13 πρόστιμα κόπηκαν στα μπλόκα που έχει στήσει η αστυνομία στους δρόμους.

Μέσα σε 24 ώρες η Αστυνομία της Βικτώριας σταμάτησε για έλεγχο 8.126 αυτοκίνητα, ενώ πέρασε πόρτα-πόρτα από 3.841 σπίτια.

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Με την επιβολή των περιοριστικών μέτρων και τον αυξανόμενο αριθμό νέων κρουσμάτων του κορονοϊού, η ζήτηση στήριξης από τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας έχει ανέβει δραματικά. Ο πολιτειακός υπουργός Ψυχικής Υγείας, Martin Foley, ανακοίνωσε την επιπλέον χρηματοδότηση $59,7 εκατομμυρίων για τη στήριξη των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας.

«Βλέπουμε μία άνοδο 23.3% στα άτομα που καλούν τις Υπηρεσίες Επειγόντων με θέματα ψυχικής υγείας» εξήγησε ο κ. Foley. Σκοπός αυτού του πακέτου είναι να διοχετευτεί στις κοινοτικές υπηρεσίες που προσφέρουν αυτή τη στήριξη ώστε να μην χρειάζεται να καλέσουν τα Επείγοντα, όπου όλες οι δυνάμεις έχουν επικεντρωθεί στην πανδημία του κορονοϊού.

Στη χρηματοδότηση προβλέπεται και η στήριξη της ψυχικής υγείας του προσωπικού υγείας που ανταποκρίνεται στις εξάρσεις του κορονοϊού, κυρίως στα γηροκομεία, όπου βίωσε τραυματικές εμπειρίες.

Ο πρωθυπουργός της Βικτώριας, Daniel Andrews, ομολόγησε ότι τα νοσοκομεία βρίσκονται υπό πίεση, αλλά δήλωσε βέβαιος ότι είναι καλά εξοπλισμένα να αντιμετωπίσουν τον αυξανόμενο αριθμό των ασθενών του κορονοϊού.

Αυτή τη στιγμή 634 ασθενείς του κορονοϊού νοσηλεύονται, από αυτούς 43 βρίσκονται στην εντατική, και 26 άτομα υποστηρίζονται με μηχάνημα στήριξης τους αναπνευστικού.

Η ΝΕΑ ΝΟΤΙΑ ΟΥΑΛΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ 10 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ QUEENSLAND ΜΗΔΕΝ

Από τα νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν στη Νέα Νότια Ουαλία, δύο είναι μαθητές δύο διαφορετικών σχολείων στο Σίδνεϊ, που θα κλείσουν άμεσα τις εγκαταστάσεις τους.

Συγκεκριμένα δύο είναι συνολικά οι μαθητές που μολύνθηκαν με τον ιό στο σχoλείο θηλέων Tangara. Ως αποτέλεσμα όλοι οι μαθητές του σχολείου θα μπουν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες ακόμα κι αν τα αποτελέσματα των τεστ είναι αρνητικά, και το σχολείο θα παραμείνει κλειστό μέχρι τις 21 Αυγούστου.

Ένα ακόμα κρούσμα εντοπίστηκε στο καθολικό σχολείο θηλέων του Σίδνεϊ «Our Lady of Mercy», κι έτσι όλοι οι μαθητές θα συνεχίσουν τα μαθήματα εξ αποστάσεως.

Ανησυχία προκαλεί και ένα κρούσμα που εντοπίστηκε στο προσωπικό του νοσοκομείου Hornsby που βρισκόταν σε βάρδια στα Επείγοντα την Πέμπτη, 6 Αυγούστου.

https://neoskosmos.com/el/25111