Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ

 Πάντα δεν μπορούσα να καταλάβω την λογική των κυνηγών ..

.. Ιδιαίτερα αυτών που οτι κινητέ το σκοτώνουν ..

Ανθρωπόμορφα τέρατα αυτά τα κτήνη που έκαναν κάτι που προσβαλει τον ίδιο τον άνθρωπο …

ΑΡΘΡΟ

Ο Μαυροπετρίτης της φωτογραφίας γεννήθηκε πριν από δύο ή τρία καλοκαίρια κάπου στο Αιγαίο. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ξεκίνησε από τη Μαδαγασκάρη όπου ξεχειμώνιασε, το ταξίδι του για να επιστρέψει στο Αιγαίο για την άνοιξη και το καλοκαίρι. Ένα ταξίδι δύσκολο. Και όταν έφτασε πια στον προορισμό του, στη Δονούσα, κάποιοι τον πυροβόλησαν και του έκοψαν για πάντα τα φτερά.

Πάνω από τη Δονούσα τον πυροβόλησαν και τους έκοψαν το ένα φτερό. Ο πανέμορφος Μαυροπετρίτης δεν θα ξαναπετάξει (photo ΑΛΚΥΟΝΗ)

Συγκλονιστική είναι η ανάρτηση από το νοσηλευτήριο άγριων ζώων της Πάρου, η Αλκυόνη, για την τραγική κατάληξη του πανέμορφου πουλιού. Ο Μαυροπετρίτης δεν θα ξαναδεί τον κόσμο από ψηλά ούτε θα ξαναδεί την Αφρική. Από εδώ και πέρα θα βλέπει τη μονότονη θέα από τον κλωβό της Αλκυόνης καταδικασμένος να περπατά μόνο στο έδαφος.

Ο περήφανος Μαυροπετρίτης έγινε ένα ακόμα ανάπηρο ζώο που θα περάσει την υπόλοιπη ζωή στο νοσηλευτήριο άγριων ζώων της Πάρου (PHOTO FACEBOOK ΑΛΚΥΟΝΗ)

Ο Μαυροπετρίτης (Falco eleonorae) είναι είδος γερακιού, ένα από τα πιο ασυνήθιστα ευρωπαϊκά πουλιά και το πιο σημαντικό είδος που φιλοξενεί η Ελλάδα.

Σκέφτομαι, γράφει η Αλκυόνη, πως “όλο αυτό το ατελείωτο μίσος των ανθρώπων για τα πουλιά δεν μπορεί να εξηγηθεί με κανέναν άλλο τρόπο παρά μόνο από τον φθόνο που αισθανόμαστε επειδή πετούν”.

Να σημειωθεί ότι η Αλκυόνη είναι από τα μοναδικά νοσηλευτήρια στον κόσμο που δεν κάνουν ευθανασία στα ανάπηρα ζώα αλλά συνεχίζουν να τα φροντίζουν. Μάλιστα τα ανάπηρα ζώα βοηθούν τραυματισμένα πουλιά να ξαναπετάξουν, όπως είχε πει στη συνέντευξή του στο zoon ο διευθυντής της ΑΛΚΥΟΝΗΣ, Μάριος Φουρνάρης.

https://www.zoon.gr/donoysa-ekopsan-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.