Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Βρεθήκαμε Στο Ευριπίδειο Θέατρο Σαββάτο βράδυ  και χαρήκαμε μια σπουδαία μουσική ομάδα σε Μικρασιάτικα και Πειραιώτικα τραγούδια την  Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βολου στα πλαίσιά των εκδηλώσεών ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.

 Ατομα της Λυρικής σκηνής  αλλα και της   ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΙΝΑΣ που μιλήσαμε μας  μετέφεραν  την ΄΄ στεναχώρια τους ΄΄για την μικρή  προσέλευση κόσμου   …. και μας  παρακαλεσαν να ενημερώσουμε ώστε τηνΣΗΜΕΡΑ  ΚΥΡΙΑΚΗ  που θα έχουν πάλι πρόγραμμα να υπάρχει  μεγαλύτερη προσέλευση ..

Ενα τόσο σπουδαιο συγκρότημα αξίζει να το απολαύσεις ….

.. Δεξιοτέχνες μουσικοί καταπληκτικές φωνές πανέμορφα τραγούδια αλλά και με ελευθέρα είσοδο  ….  μοναδικός συνδυασμός…

Όσοι αγαπούν αυτη την καλή μουσική και θέλουν να τραγουδήσουν μαζι  τους να διασκευάσουν  κάτω από το λαμπρό αυριανό φεγγάρι μην την χάσουν..

Σας το προτείνουμε .. και μην ξεχάσετε στην είσοδο του θεάτρου με μάσκες …

Ευριπίδειο Θέατρο 8 & 30 της Κυριακής – ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ ΒΗΜΑ  ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ

——–Ποιοι είναι  H Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίαςν —————

 

H Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας είναι ελληνική ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής. Το όνομά της έλκει την καταγωγή του στην πιο διάσημη ελληνική ορχήστρα Εστουδιαντίνα, που δημιουργήθηκε στην Σμύρνη και έκανε το γύρο του κόσμου κατά το χρονικό διάστημα 1898 – 1921

Στα χνάρια αυτής της ιστορίας και αυτών των μουσικών δημιουργήθηκε το έτος 1998 στην Νέα Ιωνία Μαγνησίας η νέα Εστουδιαντίνα, μια 30μελής ομάδα νέων ανθρώπων που ασχολούνται καθημερινά με την ορχήστρα και εν γένει με την μουσική. Πρόκειται για μια ορχήστρα, η οποία, αφομοιώνοντας νέα στοιχεία, προσπαθεί να δημιουργεί και να προτείνει νέες μουσικές φόρμες με σκοπό την προσέλκυση ολοένα και περισσότερων νέων στην γνήσια Ελληνική μουσική.

Περισσότερες από 180 συναυλίες έχουν πραγματοποιηθεί από το 1999 στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στους γνωστότερους συναυλιακούς χώρους, με την σύμπραξη γνωστών ερμηνευτών της Ελληνικής μουσικής, και αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές τόσο από Έλληνες όσο και διεθνείς κριτικούς καθώς και από τον τύπο.

Η Εστουδιαντίνα, εκτός από τις συναυλιακές της εμφανίσεις, προσπαθεί επίσης να διασώσει και να διαδώσει, μέσω δισκογραφικών παραγωγών, το υλικό πάνω στο οποίο δουλεύει, τη μουσική και των παλιών Σμυρνιών συνθετών και των καινούργιων (συνθέτες, τραγουδιστές και μουσικοί εκτελεστές).

Τον Ιανουάριο του έτους 2004 εκδόθηκε η πρώτη δισκογραφική συλλογή με τον τίτλο «Σμύρνη» και παραγωγό τον Γιώργο Νταλάρα, δίσκος που απέσπασε τη διάκριση του καλύτερου δίσκου της χρονιάς και που μέσα σε δύο μήνες έφτασε και ξεπέρασε τις πωλήσεις του χρυσού δίσκου (40.000 αντίτυπα). Το καλοκαίρι του ίδιου έτους, η Εστουδιαντίνα παρουσίασε ένα πρωτότυπο DVD από συναυλία που έλαβε χώρα με αφορμή τα 80 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης, στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού με τον Γιώργο Νταλάρα και τη Γλυκερία. Το Δεκέμβρη του 2005 εκδίδεται σε περιορισμένο αριθμό CDs η ζωντανή ηχογράφηση της συναυλίας (Βόλος, Απρίλης 2004) της Εστουδιαντίνας με την Ορχήστρα Λαϊκών Οργάνων Οδησσού και τον Μπάμπη Τσέρτο. Μέσα στις ημέρες του Πάσχα του 2006 κυκλοφορεί ο δεύτερος κατά σειρά δίσκος της Εστουδιαντίνας, με τίτλο «Δάκρυ στο γυαλί», και με παραγωγό και πάλι τον Γ. Νταλάρα. Το 2008 κυκλοφορεί ο δίσκος «Τραγούδια με ουσίες» που αποτελεί τη ζωντανή ηχογράφηση των συναυλιών που πραγματοποιήθηκαν στο Ηρώδειο το 2007, με τραγούδια που στο θέμα τους έχουν τη χρήση «ουσιών». Τέλος, πριν τα Χριστούγεννα του 2009 κυκλοφορεί από την εφημερίδα Veto ο τρίτος δίσκος της ορχήστρας, με παραδοσιακά κάλαντα από όλη την Ελλάδα.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ ΒΗΜΑ  ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.