Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Τον Βουλευτή Έβρου κο Xρ. Δερμεντζόπουλο ενημέρωσε η Δημοτική Αρχή και μέλη του κινήματος «Save Saos» και του Συλλόγου Βιώσιμη Σαμοθράκη, σχετικά με τις ενστάσεις τους, στην εγκατάσταση Βιομηχανικών Αιολικών Σταθμών στη Σαμοθράκη, καθώς και για τις εξελίξεις στα έργα εγκατάστασης τους στις περιοχές Λουλούδι και Αμόνι του όρους Σάος.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 18.7.2020 με αφορμή την επίσκεψη του βουλευτή στο νησί και κατά τη διάρκεια της παρουσιάστηκαν και παραδόθηκαν στον κο Χρ. Δερμεντζόπουλο όλα τα έγγραφα γνωμοδοτήσεων και αποφάσεων φορέων και υπηρεσιών σχετικά με τα εν λόγω έργα, τα οποία και υπογραμμίζουμε πως είναι στο σύνολο τους απορριπτικά.

Επίσης έγινε ενημέρωση στον Βουλευτή αναφορικά με την υποψηφιότητα της Σαμοθράκης για ένταξη της στο Δίκτυο Αποθεμάτων Βιόσφαιρας της Unesco (MAB) και το εμπόδιο που θέτει σε αυτή την υποψηφιότητα η εγκατάσταση Βιομηχανικών Αιολικών Σταθμών στον πυρήνα της περιοχής Natura.

Την Δημοτική αρχή εκπροσώπησε η Δημοτική Σύμβουλος κα Αναστασία Τερζή, η οποία και εξέφρασε την εναντίωση του Δήμου στα συγκεκριμένα έργα και την επιλογή της να ακολουθήσει στρατηγική ήπιας ανάπτυξης του νησιού με γνώμονα το ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον και τον πολιτισμό του.

Σημειώνουμε ότι για τη Σαμοθράκη έχουν εκδοθεί δύο άδειες παραγωγής Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας από την ΡΑΕ (η μια αφορά την εταιρεία Volterra για την εγκατάσταση 36 ανεμογεννητριών στην περιοχή Λουλούδι και η άλλη την εταιρεία ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΥΡΙΤΙΟΥ για την εγκατάσταση 3 ανεμογεννητριών στην γειτνιάζουσα κορυφή Αμόνι στα 1.100μ υψόμετρο). Αμφότερες οι περιοχές βρίσκονται στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού πλησίον του οικισμού Άνω Mεριά και στον πυρήνα της προστατευόμενης περιοχής Natura.

https://www.e-evros.gr/gr/eid

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.