Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας του, συναντήθηκε χθες Πέμπτη 30 Ιουλίου, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων  Κωνσταντίνου Αραβώση, με το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων (Π.Ε.Δ.Δ.Υ), και συγκεκριμένα με τους κ.κ.  Νικήτα Φραγκισκάκη, Ευάγγελο Γκουντούφα και Νικόλαο Μπόκαρη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα κρίσιμα θέματα του Δασικού Τομέα. Ιδιαίτερη έμφαση  δόθηκε στην ανάγκη ολοκλήρωσης των δασικών χαρτών της χώρας και των απαραίτητων διοικητικών διασφαλίσεων για την υποστήριξη των Υπηρεσιών που έχουν αναλάβει την αναμόρφωσή τους.

Στο πλαίσιο αυτό ο Υπουργός αναγνώρισε την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης των Δασικών Υπηρεσιών με στελεχιακό δυναμικό, διαμέσου των αναγκαίων προσλήψεων επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού (Δασολόγων και Δασοπόνων), για τις οποίες θα κινήσει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα την απαραίτητη διαδικασία. Ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων κ. Αραβώσης θα αναλάβει να καταγράψει τις ανάγκες και να συντονίσει τη διαδικασία με τα εμπλεκόμενα Υπουργεία και την ΠΕΔΔΥ.

Επίσης στη συνάντηση συζητήθηκαν:

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε ότι προτίθεται να αναλάβει άμεσα όλες τις σχετικές πρωτοβουλίες  για τη θετική αντιμετώπιση των παραπάνω ζητημάτων και ιδίως το θέμα της άμεσης ενίσχυσης των Δασικών Υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό αλλά και επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό μέσω των ειδικών προγραμμάτων του Υπουργείου Εργασίας. Συμφωνήθηκε επίσης η περαιτέρω στενή συνεργασία με τον κ. Αραβώση για την εξειδίκευση των παραπάνω προτάσεων, προκειμένου αυτές να τεκμηριωθούν και να υποστηριχθούν.

https://www.michanikos-online.gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%87%CE%B1%CF%84%CE%B6%CE%B7%CE%B4%CE%AC%CE%BA%CE%B7

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.