Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Μια ασανα η ζωή..
ΓΡΑΦΕΙ Η ΜΑΡΓΙΑΝΝΑ  ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ
Το να παρακολουθήσεις ένα μάθημα γιόγκα είναι ένας μοναδικός τρόπος να μάθεις κάτι παραπάνω για εσένα!
Στην πρώτη μισή ώρα του πρώτου μαθηματος αναρωτιεσαι γιατί μπερδεύεις συνέχεια το δεξί με το αριστερό και πόσο αγυμναστος μπορεί να νιώθεις. Στην συνέχεια συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους πως το κάνεις εσύ πως το κάνει ο διπλανός. Μπορεί να χάσεις την ισορροπία σου πέφτεις και θες να κρυφτείς κάτω από το στρωματακι σου όμως στο τέλος του μαθήματος νιώθεις χαλάρωση και ευεξία!
Γιατί και στο στρωματακι και στην ζωή τα παρατάς, συνεχίζεις, εξελίσσεσαι, συγκρίνεσαι, συγκεντρώνεσαι, ξεχνάς να αναπνέεις, νικιέσαι, πετυχαίνεις.
Τι μάθημα μπορείς να πάρεις από την γιόγκα;
1. Ποιος ειπε ότι δεν θέλει προσπάθεια και ότι θα είναι εύκολο;
Τι σημασία έχει να καταφέρεις μια δύσκολη ασανα από το πρώτο μάθημα,τότε τι θα έχεις να περιμένεις; Από την δυσκολία θα πάρεις ένα χρήσιμο μάθημα
2. Όταν λέω δεν θα τα καταφέρω! Ε δεν θα τα καταφέρω! Μαθαίνουμε να μην προδικαζουμε τα γεγονότα.
3. Αν δεν επιμείνω στον στόχο μου, δεν θα τα καταφέρω! Πόσες φορές εστιάζουμε σε λάθος πράγματα και κυρίως στα αρνητικά και όχι στα θετικά! Μπορεί μια ασανα να μην την καταφέρνεις όμως καταφέρνεις όλες τις άλλες μείνε σε αυτό!
4. Μήπως φταίνε οι προσδοκίες μας; Στην προηγούμενη πρακτική τα πηγές περιφημα και περιμενεις το ίδιο να συμβεί και στην επόμενη αλλά δεν συμβαίνει 🙄 μάθε να δείχνεις κατανόηση καμία μέρα δεν είναι ίδια!
5. Σέβομαι τις ιδιαιτερότητες μου!
Άλλος έχει καλή ισορροπία άλλος πιο δυνατή κοιλιά άλλος είναι πιο ευλύγιστος! Μην αδικεις τον εαυτό σου συγκρίνοντας τον με κάποιον άλλο! Το να συγκρίνω τον εαυτό μου με κάποιον άλλον, απλά παίρνει την προσοχή σου από το στόχο μου και από το δικό μου μονοπάτι επιτυχίας
6. Οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά!Εντοπίζω τα αδύναμα μου σημεία και φροντίζω να κάνω κάτι για να βελτιωθώ. Επιτρέπω στο στρωματακι μου να γίνει ο καθρέφτης μου!
7. Μερικές φορές, το μόνο που χρειαζόμαστε είναι να χαλαρώσουμε!
Κάποιες φορές όσο πιο πολύ προσπαθούμε, τόσο περισσότερο χρόνο παίρνει να καταφέρουμε αυτό που θέλουμε. Υπάρχουν φορές που όταν η προσπάθεια δεν αποδίδει, απλά χρειάζεται μια παυση, μια βαθιά αναπνοή και το σώμα μπαίνει πιο εύκολα στη δύσκολη ασάνα. Έτσι και στη ζω. Κάνουμε το καλύτερο που μπορουμε και μετά περιμένουμε για το αποτέλεσμα που έρχεται πάντα.
Μαργιαννα  Καρακωστα δασκαλα Yoga

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.