Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Γυναικείο άγαλμα 1.700 ετών ανακαλύφθηκε στην αρχαία Πέργη.
Το άγαλμα, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, εκτιμάται ότι κατασκευάστηκε γύρω στο 300 μ.Χ., την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Το εξαιρετικό γλυπτό απεικονίζει μια γυναίκα χωρίς την κεφαλή, η οποία έχει σπάσει αλλά διασώζεται.
 
Άγαλμα του 3ου αιώνα μ.Χ. αποκαλύφθηκε στην αρχαία Πέργη
 
Η αρχαία πόλη ήταν ιδιαίτερα γνωστή για τα γλυπτά της, ενώ οι γυναίκες δραστηριοποιούταν και σε διοικητικό επίπεδο. Είναι άγνωστο, ωστόσο, σε αυτό το σημείο, ποια απεικονίζεται στο γλυπτό.
 
Άγαλμα του 3ου αιώνα μ.Χ. αποκαλύφθηκε στην αρχαία Πέργη
Σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, ο Sedef Cokay Kepçe, καθηγητής αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, διενεργεί τις ανασκαφές στην περιοχή, όπου και αποκαλύφθηκε το εκπληκτικό εύρημα. Το άγαλμα του 3ου μ.Χ. αιώνα θα μεταφερθεί στο Μουσείο της Αττάλειας, όταν ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες καθαρισμού και συντήρησης.

Η αρχαία Πέργη υπήρξε τόπος συστηματικών ανασκαφών από το 1946. Η περιοχή συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο Tentative Heritage της UNESCO το 2009 για τη μεγάλη ιστορική της σημασία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.