Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Ο υποτιθέμενος διάδοχος της CONCORDE, το πρωτότυπο XB-1, θα υποβληθεί σε δοκιμές τους επόμενους μήνες, ανακοίνωσαν οι σχεδιαστές του jet Boom Technology.

Από τον TOM FISH

XB-1: Το μοντέλο Boom Supersonic παρουσιάζει το πρωτότυπο μοντέλο

Εάν επιτύχει, το XB-1 θα ανοίξει το δρόμο για το Boom Overture – ένα προτεινόμενο τζετ επιβατών με 55 θέσεις. Ένα νέο πρωτότυπο υπερηχητικού τζετ θα παρουσιαστεί στο κοινό στις 7 Οκτωβρίου.

Και οι εμπιστευτικοί της βιομηχανίας πιστεύουν ότι η τεχνολογία αιχμής θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για την επιστροφή σε εξαιρετικά γρήγορα υπερηχητικά αεροπορικά ταξίδια.

Με το XB-1, αποδεικνύουμε ότι είμαστε έτοιμοι να επαναφέρουμε υπερηχητικά

Η τεχνολογία Boom με έδρα το Ντένβερ έχει μέχρι στιγμής συγκεντρώσει 141 εκατομμύρια δολάρια (107 εκατομμύρια λίρες) για την κατασκευή του XB-1.

Η εταιρεία έχει ήδη προσαρτήσει τα φτερά του σκάφους στην άτρακτο, έχει κατασκευάσει τον κάθετο σταθεροποιητή και ολοκλήρωσε τις δοκιμές προσγείωσης, αναφέρει η Flight Global.

Το XB-1 πιστεύεται ότι μπορεί να υπερηφανεύεται για την τελική ταχύτητα Mach 2,2 – σχεδόν 1.700 mph.

 

Ο δήθεν διάδοχος της Concorde, το πρωτότυπο XB-1 θα υποβληθεί σε δοκιμές τον επόμενο μήνα (Εικόνα: Τεχνολογία Boom)

οι αποδόσεις δείχνουν το αεροσκάφος σε διαμόρφωση 1-1 (Εικόνα: Τεχνολογία Boom)

Το αεροσκάφος θα έχει μόνο χώρο για έναν πιλότο – μια έμπειρη πρόσληψη Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ – και θα περάσει από δοκιμές στο Mojave Air and Space Port της Καλιφόρνια το 2021.

Ο Boom είπε σε μια δήλωση: «Με το XB-1, αποδεικνύουμε ότι είμαστε έτοιμοι να επαναφέρουμε υπερηχητικά.

«Διασφαλίζουμε ότι το υπερηχητικό μέλλον είναι ασφαλές και περιβαλλοντικά και οικονομικά βιώσιμο.

«Μάθαμε ότι η ζήτηση για υπερηχητικά έχει αυξηθεί ακόμη πιο γρήγορα από ό, τι αναμενόταν.»

Τα αεροπλάνα Tsupersonic μπορούν να ταξιδέψουν μίλια πάνω από τα υποηχητικά αεροσκάφη στον κόσμο από 60.000 έως 70.000 πόδια

Τα υπερηχητικά αεροσκάφη μπορούν να ταξιδέψουν μίλια πάνω από τα υποηχητικά αεροσκάφη στον κόσμο από 60.000 έως 70.000 πόδια (Εικόνα: Τεχνολογία Boom)

Η δήλωση αποστολής της εταιρείας αναφέρει: «Εάν μπορούμε να πετάξουμε δύο φορές πιο γρήγορα, ο κόσμος γίνεται διπλάσιος, μετατρέποντας τα εδάφη σε οικείους γείτονες».

Εάν το XB-1 απολαμβάνει μια επιτυχημένη δοκιμαστική πτήση, η τεχνολογία Boom θα μετατρέψει την εστίασή της στο Boom Overture – ένα προτεινόμενο επιβατικό τζετ με 55 θέσεις στο πλοίο.

Οι Richard Branson και Japan Airlines έχουν ήδη πραγματοποιήσει επενδύσεις, σύμφωνα με τις εκθέσεις Simple Flying.

Και οι δύο εταιρείες έχουν προπαραγγείλει συνολικά 30 αεροσκάφη, τοποθετώντας τα στο προσκήνιο όταν το Overture είναι έτοιμο να μεταφέρει επιβάτες

https://www.express.co.uk/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.