Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Σε ένα από τα δύο τηλεσκόπια του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), θα κατασκευαστεί ο πρώτος επίγειος σταθμός του ευρωπαϊκού προγράμματος για το »ευρυζωνικό δίκτυο του Διαστήματος», όπως ενημέρωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (https://mindigital.gr/archives/1512).
Στα πλαίσια της σχετικής προετοιμασίας, χθες Δευτέρα 13/07/2020, έγινε αυτοψία από στελέχη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στα τηλεσκόπια του Χελμού («Αρίσταρχος») και του Κρυονερίου, τα οποία τα διαχειρίζεται το Ινστιτούτο ΙΑΑΔΕΤ του ΕΑΑ, ενώ το Σεπτέμβρη θα έρθει τεχνικό κλιμάκιο από την ESA για την τελική αξιολόγηση και επιλογή.
Υπογραμμίζεται ότι οι νέες τεχνολογίες επικοινωνίας μεταξύ δορυφόρων και επίγειων σταθμών είναι ευρύτερα γνωστές ως «fibre in the sky» και θα ανοίξουν το δρόμο για την παροχή σύγχρονων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών μεγάλων ταχυτήτων και σε απομακρυσμένες περιοχές.
Η μεγάλη αυτή Ελληνική επιτυχία λειτουργεί ως προστιθέμενη αξία και αναμένεται να δημιουργήσει νέες αναπτυξιακές δυνατότητες για το ΕΑΑ, ενώ εκτιμάται ότι μπορεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον για επενδύσεις τόσο από ελληνικές όσο και από ξένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον εν λόγω τομέα.
Μπορείτε να δείτε τα τηλεσκόπια Κρυονερίου και Χελμού στα παρακάτω βίντεο :

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.