Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Οι ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ανακοίνωσαν χαρακτικά καμήλων που βρέθηκαν σε 13.000 ετών μαμούθ χαυλιόδοντες στη Σιβηρία είναι τα πρώτα γνωστά σχέδια του ζώου που βρέθηκε ποτέ στην Ασία.

Από τον TOM FISH
Οι αρχαιολόγοι μελέτησαν έναν χαυλιόδοντο μήκους 5 ποδιών με σχέδια τεσσάρων καμηλών και ενός ανθρώπου με κοστούμι καμήλας που ανακαλύφθηκε στον κάτω ποταμό Τομ της δυτικής Σιβηρίας. Η ομάδα πιστεύει ότι αυτό μπορεί να απεικονίζει πώς οι κυνηγοί μεταμφιέστηκαν ως καμήλες για να πλησιάσουν τα θηρία και να τα σκοτώσουν.

Μεταξύ των χαρακτικών ήταν απεικονίσεις καμηλών κλειδωμένων σε έναν αγώνα που πιστεύεται ότι αντιπροσωπεύει την αρχή μιας εποχής ζευγαρώματος και ένα ζωτικό στάδιο στον κύκλο της ανθρώπινης κοινότητας.

Η συγκριτική ανάλυση των στιλιστικών χαρακτηριστικών των μορφών της καμήλας δείχνει ότι αντιστοιχούν στην εποχή του ίδιου του χαυλιόδοντου, καθιστώντας τις, προς το παρόν, τις παλαιότερες εικόνες καμήλας στην Ασία

Δρ Yury Esin

Οι καμήλες που φαίνονται στο χαυλιόδοντο είναι σύμφωνες με εικόνες καμηλών ζωγραφισμένες σε σπηλιές από περίπου την ίδια ώρα.

Ο παλαιότερος γνωστός πίνακας ήταν από το σπήλαιο Kapova στα βουνά του Ουράλ που χρονολογείται περίπου 19.000 χρόνια.

Η διαφορά σε αυτά είναι ότι αυτό δείχνει ότι οι καμήλες «παλεύουν» από το λαιμό στο λαιμό και ένα ζευγάρι έχει βέλη και πληγές που υποδηλώνουν ότι κυνηγήθηκαν από ανθρώπους, σύμφωνα με τον συγγραφέα της μελέτης, Δρ Yury Esin.

Οι συγγραφείς έγραψαν: «Η συγκριτική ανάλυση των στιλιστικών χαρακτηριστικών των μορφών της καμήλας δείχνει ότι αντιστοιχούν στην εποχή του ίδιου του χαυλιόδοντος, καθιστώντας τις, προς το παρόν, τις παλαιότερες εικόνες καμήλας στην Ασία.

 

Νέα της αρχαιολογίας: Οι χαρακτικές καμήλων που βρέθηκαν σε 13.000 ετών μαμούθ χαυλιόδοντες στη Σιβηρία είναι τα πρώτα γνωστά σχέδια του ζώου

Νέα της αρχαιολογίας: Τα χαρακτικά των καμήλων μάχης που βρέθηκαν σε μαμούθ χαυλιόδοντα είναι παλαιότερα (Εικόνα: Yury Esin)

Τα χαρακτικά θα μπορούσαν να σχεδιαστούν για να δείξουν πόσο σημαντικοί ήταν οι αγώνες καμήλας και το κυνήγι

Τα χαρακτικά θα μπορούσαν να σχεδιαστούν για να δείξουν πόσο σημαντικοί ήταν οι αγώνες καμήλας και το κυνήγι (Εικόνα: Yury Esin)

«Η ανακάλυψη των χαρακτικών σε αυτήν την περιοχή είναι σύμφωνη με τη θεωρία των κινητών ομάδων πληθυσμού που μετακινούνται στη δυτική Σιβηρία στην Ύστερη Άνω Παλαιολιθική.»

Τα χαρακτικά θα μπορούσαν να σχεδιαστούν για να δείξουν πόσο σημαντικοί ήταν οι αγώνες καμήλας και το κυνήγι για τον πολιτισμό της κοινότητας που είναι υπεύθυνη για την ζωική τέχνη.

Ο Δρ Esin πιστεύει ότι αυτό το κυνήγι μπορεί να ήταν εποχιακό και οι αγώνες πιθανότατα συνέβησαν στην αρχή της εποχής ζευγαρώματος.

Πιστεύει ότι οι αγώνες μπορεί να έχουν σηματοδοτήσει ένα ζωτικό σημείο στον ετήσιο κύκλο για την ανθρώπινη κοινότητα που ζει γύρω από τις καμήλες.

Οι καμήλες που φαίνονται στο χαυλιόδοντο είναι σύμφωνες με εικόνες καμηλών ζωγραφισμένες σε σπηλιές από περίπου την ίδια ώρα

Οι καμήλες που φαίνονται στο χαυλιόδοντο είναι σύμφωνες με εικόνες καμηλών ζωγραφισμένες σε σπηλιές από περίπου την ίδια ώρα (Εικόνα: Yury Esin)

Δεν βρέθηκαν πολλά οστά καμήλας στον ποταμό Τομ – αυτά που έχουν αποκαλυφθεί χρονολογούνται από 30.000 έως 55.000 χρόνια πριν, πρόσθεσε ο Δρ Esin.

Υπάρχουν μερικά που χρονολογούνται από την εποχή του χαυλιόδοντου, περίπου 13.000 χρόνια πριν.

Ωστόσο, βρέθηκαν εκατοντάδες μίλια κατάντη του ποταμού.

Σύμφωνα με τον Δρ Esin, αυτό δείχνει ότι η κοινότητα ήταν πιθανώς νομαδική.

Ο «άνθρωπος που μεταμφιέζεται ως καμήλα» ήταν ένα εμφανές παράδειγμα ενός τρόπου για τους κυνηγούς να «κρυφτούν» στα θηρία και να διευκολύνουν τη θανάτωσή τους.

https://www.express.co.uk/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.