Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιλαμβάνεται επιτέλους την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, σχολιάζοντας τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται για αποκλιμάκωση της έντασης που προκαλεί η Τουρκία στην ευρύτερη περιοχή.

Μιλώντας στο τρίτο, ο κύριος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι ο ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζέπ Μπορέλ, ο οποίος επισκέπτεται σήμερα την Άγκυρα, θα μεταφέρει τις θέσεις των Βρυξελλών, εκφράζοντας την ελπίδα να έχει τελικά αποτέλεσμα η προσπάθεια αυτή.
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης χαιρέτισε επίσης την πρόθεση της προεδρεύουσας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γερμανίας, να μεσολαβήσει για αποκλιμάκωση της έντασης, σε μια περίοδο, όπως είπε, κατά την οποία παρατηρείται υποβάθμιση του Αμερικανικού ενδιαφέροντος στην περιοχή.
Αν αυτό δεν γίνει εφικτό, πρόσθεσε, θα πρέπει να υπάρξει πιο αποτελεσματική εφαρμογή των σχετικών ομόφωνων αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Υπογράμμισε ωστόσο ότι δεν θα ήθελε, ενόσω βρίσκεται σε εξέλιξη η πρωτοβουλία, να αναφερθεί δημόσια, στο ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων προς την Τουρκία.
Αναφερόμενος στη συνεδρία του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών στις δεκατρείς Ιουλίου, με θέμα τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης Τουρκίας, ο υπουργός εξωτερικών εκτίμησε ότι δεν θα είναι το τέλος, αλλά η απαρχή της σχετικής συζήτησης.

Σύνταξη: Φίλιππος Φιλίππου

www.riknews.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.