Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Μάθαμε για την διαρροή πετρελαίου και άλλων χημικών ουσιών μέσα στα νερά του Βουρκαρίου.
Μάθαμε ακόμα για την μελλοντική εγκατάσταση αγωγού υψηλής τάσης που θα περνάει – αν όχι από τον πυρήνα της περιοχής – τουλάχιστον στην ευρύτερη περιοχή.
Λυπάμαι για όλα αυτά που συμβαίνουν και που πρόκειται να συμβούν σε μια περιοχή που έχει χαρακτηριστεί περιβαλλοντικό πάρκο και είναι μεγάλης σημασίας για αυτήν.
Δυστυχώς, ενώ πρέπει να έχει αρχίσει η αναβάθμιση της περιοχής εδώ και τρία χρόνια αντιθέτως βλέπουμε ότι συνέχεια υποβαθμίζεται. Δεν πρέπει η προστασία του Βουρκαρίου να μείνει στα χαρτιά αλλά πρέπει όλοι μαζί να κινητοποιηθούμε για ένα καλύτερο αύριο, πρώτα για τους κατοίκους της περιοχής και κατά δεύτερον για την ανάδειξη του υγροβιότοπου.
Να σημειωθεί ότι έχουν παρατηρηθεί περισσότερα από 150 είδη πουλιών!!!

Στην φωτογραφία που ακολουθεί βλέπουμε λεπτοραμφόγλαρους (Chroicocephalus genei). Αυτοί οι γλάροι δεν είναι κοινοί σαν και αυτούς που βλέπουμε σε όλες τις παραλίες αλλά πιο σπάνιοι και συγκεντρώνονται σε λίγα ζευγάρια στην λιμνοθάλασσα του Βουρκαρίου.
Οφείλουμε λοιπόν όλοι να προστατεύουμε κάθε μορφή ζωής που ζει και αναπαράγεται στον βιότοπο.

Υγροβιότοπος Αγ. Τριάδας Μεγάρων 

https://www.e-megara.gr/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.