Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ…

Τον κ . Aλέξανδρο Κριτσίκη Δικηγόρο και Πρώην Υποψήφιος Περιφερειακός  Σύμβουλος / Πρώην Υποψήφιος  Δημοτικός Σύμβουλος

 

Με την Πρόσφατη ψηφοφορία που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 16 Ιουνίου 2020  για την  εκλογή της Θέσης Του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης  και με τα ονόματα που είχαν θέσει υποψηφιότητα ,δεν κατάφερε  να εκλεγεί κάποιος από τους υποψηφίους.Ωστόσο μέσα στους υποψηφίους και πριν την διαδικασία της ψηφοφορίας είχαμε μία αποχώρηση υποψήφιου  ,αυτή του Αλέξανδρου Κριτσίκη.  Εξ αφορμής αυτού του  γεγονότος θεωρήσαμε εύλογο να τον ρωτήσουμε, τι ήταν αυτό που τον έκανε να δηλώσει συμμετοχή  και γιατί  εκ των υστερών  την  ανακάλεσε.

Συνέντευξη ΑΝΝΗ ΜΑΚΡΗ  

Ευχαριστούμε τον κ Αλεξανδρο Κριτσικη για την άμεση ανταποκριση του  ώστε να του θέσουμε κάποια ερωτήματα εκ μέρους Του Σαλαμινιου ΒΗΜΑΤΟΣ

Α.Μ Κύριε Κριτσικη σας είδαμε να δίνετε υποψηφιότητα για τον Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης  και στην συνέχεια να την αποσύρετε , ποιοι ήταν οι λόγοι  της αποχώρηση σας;

 Α.Κ      Στη αρχή εξέφρασα ένα ενδιαφέρον για την θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης , στη συνέχεια όμως,  μεσολάβησαν κάποιοι παράγοντες  που με “εξανάγκασαν”  και με “ ώθησαν”  να αποσύρω την υποψηφιότητα μου  ,γιατί συνειδητοποίησα  ότι η αίτηση μου  δεν θα ευδοκιμούσε.

Ότι αποχώρησα όμως,  δεν σημαίνει κάτι, καθώς όπως είπα και στην δήλωση της αποχώρησης μου ,την οποία διάβασε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λάμπρος Καπαραλιώτης εν μέσω Δημοτικού Συμβουλίου  και τον συγχαίρω για αυτό  , θα είμαι δίπλα , και εφόσον το επιθυμεί , σε όποιον εκλεγεί  για αυτήν την θέση , ως δικηγόρος  ανιδιοτελώς,  με τις γνώσεις μου και  την εμπειρία  που διαθέτω  με σκοπό πάντα   το καλό της Σαλαμίνας.

Πιστεύω ότι αυτή η θέση αν λειτουργήσει σωστά  και στελεχωθεί με ένα άτομο που θα δείξει μεράκι , ενδιαφέρον και ικανότητα ,και εύχομαι να επιτευχθεί αυτό , μπορεί να αποδώσει πολλά  στο δημότη  και στη Σαλαμίνα.

Α.Μ Τι σας έκανε να θέλετε  δώσετε  υποψηφιότητα  για την θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης ;

Α.Κ Η Σαλαμίνα για εμένα ήταν και είναι η αρχή . Προέρχομαι από αυτό το νησί.  Έχω μεγαλώσει και έχω πάει σχολείο εδώ, ακόμα και τα πρώτα επαγγελματικά μου βήματα ξεκίνησαν από αυτό τον τόπο και στην συνέχεια επεκτάθηκε η δουλειά μου στη Αττική.

Θέλω να προσφέρω στο νησί αυτός ήταν και ο λόγος. Εξάλλου “έρχομαι” από μια πολιτική οικογένεια  που είχε θεσμικά πρόσωπα όπως Δημάρχους , Δημοτικούς  Συμβούλους  κτλ τα οποία έχουν προσφέρει πολλά ανιδιοτελώς.   Η  Αυτοδιοίκηση είναι στο DNA   της οικογένειας μου.

Α.Μ Στις Δημοτικές εκλογές  που 2019 είχατε θέσει  υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την  τ.Δήμαρχο Σαλαμίνας Ισιδώρα Παπαθανασίου Νάνου;

 Α.Κ Ναι Στις Εκλογές που πέρασαν  είχα θέσει  υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την τ. Δήμαρχο Ισιδώρα Παπαθανασίου Νάνου  .

Είναι μια γυναίκα  πολιτικός που σέβομαι. Έχοντας την μοναδική  πρόταση  που μου έγινε από υποψήφιο Δήμαρχο που έθετε υποψηφιότητα  και μη έχοντας άλλη πρόταση από κάποιον άλλον υποψήφιο Δήμαρχο  και αφού  δεν είχα  κατέλθει αυτήν την φορά με το ψηφοδέλτιο της περιφέρειας,  αν και το 2014 ήμουν πρώτος σε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο μου  ,  θεώρησα  μια καλή ευκαιρία για να αξιοποιήσω την πρόταση που μου έγινε  με σκοπό να  προσφέρω αποκλειστικά στο τόπο μου.

Α.Μ Πώς σας φαίνεται η υπάρχουσα κατάσταση στο νησί με την νέα Δημοτική Αρχή  ;

Α.Κ  Είναι καλό που βρίσκεται  ένας νέος άνθρωπος  στο τιμόνι αυτού του Δήμου. Θεωρώ ότι γίνονται αρκετές καλές προσπάθειες από την πλευρά του Δημάρχου Γιώργου Παναγόπουλου .

Μπορεί κάποιοι να τον θέλουν ως Δήμαρχο   και κάποιοι όχι, σε αυτήν την χρονική  στιγμή  όμως πρέπει να τον στηρίξουμε όλοι  ώστε να “απογειώσει το νησί” .

Δεν βλέπουμε Δήμαρχο, βλέπουμε το συμφέρον του νησιού. Όντως υπάρχουν  προβλήματα και δυσκολίες όχι μόνο στο νησί  αλλά σε όλη την χώρα. Είχαμε μία οικονομική  κρίση δέκα χρόνων  και στην συνέχεια ήρθε και η πανδημία του   Covid- 19 και σαφώς κάποια πράγματα έμειναν  πίσω .

Θεωρώ ότι πρέπει να εστιάσουμε στο τοπικό συμφέρον της Σαλαμίνας.

Α.Μ Θα ξανά θέτατε  Υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές  ;

Α.Κ  Ίσως, αν είχα την διάθεση και την δυνατότητα και κάποια πρόταση από κάποιον συνδυασμό  ενδεχομένως  να ξανά έβαζα . Στόχος μου είναι μόνο το καλό του νησιού.

Α.Μ Θέλετε  κάτι άλλο να συμπληρώσετε ;

Α.Κ Σε ευχαριστώ που μου δίνεις την δυνατότητα  και μέσω αυτής της συνέντευξη στο Σαλαμινιο ΒΗΜΑ  να θέσω μία πρόταση  στο Δήμαρχο Γιώργο Παναγόπουλο   ώστε να κάνει ανοίγματα σε νέους και ικανούς ανθρώπους που έχουν όρεξη  για προσφορά στα κοινά και  αγαπούν τη Σαλαμίνα μας , ανεξάρτητος ιδεολογικής, πολιτικής και κομματικής  προέλευσης.

Το συμφέρον του νησιού υπέρτερο τον κομμάτων.

Α.Μ Ευχαριστούμε  πολύ  τον κύριο  Αλέξανδρο Κριτσίκη  για την ωραία συζήτηση που είχαμε και για την άμεση ανταπόκριση του στο κάλεσμα της συνέντευξης.

Για το ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ ΒΗΜΑ  Άννη Μακρή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.