Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι μέχρι 500 άτομα που έχουν απογοητευτεί σε περίοδο μπορεί να ταφούν στο Chapelle Expiatoire

Chapelle Expiatoire
 Το Chapelle Expiatoire είναι ένα διαβαθμισμένο μνημείο κοντά στο Grands Boulevards αφιερωμένο στον βασιλιά Louis XVI και τη Marie Antoinette. Φωτογραφία: Elise Hardy / Gamma-Rapho / Getty

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι τα ερείπια έως και 500 ατόμων που έχουν αλεξίπτωτο κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης μπορεί να ταφούν στα τείχη ενός διατηρητέου μνημείου στο Παρίσι .

Η ανακάλυψη διαλύει τον αποδεκτό ιστορικό απολογισμό, ο οποίος υποδηλώνει ότι τα σώματα των διάσημων γκιλοτίνων, όπως η ερωμένη του Louis XV, Madame du Barry, Olympe de Gouges και Maximilien Robespierre, επαναστάτης αρχιτέκτονας του Reign of Terror , μετακινήθηκαν στο δίκτυο κατακόμβων κάτω από την πόλη .

Τώρα οι ερευνητές πρόκειται να εξετάσουν τα τείχη του Chapelle Expiatoire, ένα διαβαθμισμένο μνημείο κοντά στις λεωφόρους Grands αφιερωμένους στον βασιλιά Louis XVI και τη Marie Antoinette , μετά την ανακάλυψη οστών στις κοιλότητες των τοίχων.

Ο Aymeric Peniguet de Stoutz, ο διευθυντής του παρεκκλησίου, γύρισε ιστορικό ντετέκτιβ αφού παρατήρησε περίεργες ανωμαλίες στους τοίχους μεταξύ των στηλών του κάτω παρεκκλησίου. Ανήσυχοι να μην καταστρέψουν τα θεμέλια του κτηρίου, οι γαλλικές αρχές κάλεσαν έναν αρχαιολόγο, ο οποίος έβαλε μια κάμερα μέσα από τις πέτρες στους τοίχους.

Στην έκθεσή του, ο αρχαιολόγος Philippe Charlier επιβεβαίωσε την υπόθεση του Peniguet de Stoutz: «Το κατώτερο παρεκκλήσι περιέχει τέσσερα οστάρια από ξύλινα κουτιά, πιθανότατα απλωμένα με δέρμα, γεμάτο με ανθρώπινα οστά», έγραψε. «Υπάρχει γη αναμεμιγμένη με θραύσματα οστών.»

Η ανακάλυψη έχει εμβαθύνει το μυστήριο του τι πραγματικά συνέβη στα ερείπια του les guillotinés. Το Chapelle Expiatoire χτίστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα στην τοποθεσία του παλιού νεκροταφείου της Madeleine, όχι μακριά από την Place de la Révolution – τώρα Place de la Concorde – όπου χρησιμοποιείται συχνά η γκιλοτίνα.

Το νεκροταφείο, που έκλεισε το 1794 όταν φέρεται να εξαντλήθηκε, ήταν ένα από τα τέσσερα που ιδρύθηκε στο Παρίσι για τη διάθεση των θυμάτων της γκιλοτίνας.

Όταν ο Louis XVIII έγινε βασιλιάς το 1814, διέταξε να αφαιρεθούν τα ερείπια του αδελφού του Louis XVI και της Marie Antoinette στη Βασιλική του Saint-Denis και ανέθεσε το παρεκκλήσι στη μνήμη τους.

Οι εντολές του ήταν ότι «καμία γη κορεσμένη με θύματα [της επανάστασης] δεν πρέπει να μετακινηθεί από τον τόπο για την κατασκευή του έργου». Ακόμα κι έτσι, οι ιστορικοί πίστευαν ότι τα λείψανα 500 κυρίως αριστοκρατικών θυμάτων της επανάστασης, και οι μη ευνοϊκοί επαναστάτες όπως ο Robespierre, μεταφέρθηκαν σε άλλο νεκροταφείο, στη συνέχεια στις κατακόμβες, όπου μια πλάκα σηματοδοτεί την αναγέννησή τους.

Η Peniguet de Stoutz ζήτησε τώρα περαιτέρω έρευνα στο Chapelle Expiatoire. «Μέχρι τώρα, το παρεκκλήσι χρησίμευε μόνο ως μνημείο για τη μνήμη της βασιλικής οικογένειας, αλλά μόλις ανακαλύψαμε ότι είναι επίσης μια νεκρόπολη της επανάστασης», είπε στο Le Parisien.

«Φώναξα όταν ο εγκληματολόγος παθολόγος με διαβεβαίωσε ότι είχε δει ανθρώπινα οστά φάλαγγας στα πόδια», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ https://www.theguardian.com/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.