Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας (FGR) συνέλαβε τον José Ángel Casarrubias Salgado, γνωστό ως «el Mochomo», που φέρεται να εμπλέκεται στην εξαφάνιση των 43 φυσιογνωμιών Ayotzinapa.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τη Δευτέρα ότι το φερόμενο μέλος του καρτέλ Guerreros Unidos, που συμμετείχε στην απαγωγή και την εξαφάνιση 43 φυσιολογικών μαθητών από την Ayotzinapa τον Σεπτέμβριο του 2014, έγινε δεκτό στο Ομοσπονδιακό Κέντρο Κοινωνικής Ανακατασκευής (Cefereso) του «El Altiplano», στο Almoloya de Juárez, Πολιτεία του Μεξικού.

Σύντομη ανασκόπηση για να καταλάβουμε γιατί η Ayotzinapa είναι η ατιμώρητη πληγή του Μεξικού 5 χρόνια αργότερα
Σύντομη ανασκόπηση για να καταλάβουμε γιατί η Ayotzinapa είναι η ατιμώρητη πληγή του Μεξικού 5 χρόνια αργότερα
Ο Casarrubias Salgado συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη, 24 Ιουνίου στο Metepec, Πολιτεία του Μεξικού, σε συντονισμένη επιχείρηση μεταξύ του FGR και του Υπουργείου Ασφάλειας και Προστασίας του Πολίτη (SSPC), όπως ανέφερε η La Jornada. Αφού εισαχθεί στη φυλακή του «El Altiplano», το «El Mochomo» θα εμφανιστεί ενώπιον δικαστή ελέγχου την επόμενη Τρίτη.

Το «El Mochomo» είναι ο αδελφός του Sidronio Casarrubias, ο οποίος αναγνωρίστηκε ως ηγέτης του Guerreros Unidos κατά τη στιγμή της απαγωγής και της εξαφάνισης των φυσιολογικών στην Iguala, στην πολιτεία Guerrero.

Στις 6 Οκτωβρίου 2015, το ατελές Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα (PGR) προσέφερε ανταμοιβή 1,5 εκατομμυρίου πέσων (περίπου 65.000 $ στη σημερινή συναλλαγματική ισοτιμία) για όποιον πρόσφερε πληροφορίες που οδήγησαν στη σύλληψη του José Ángel Casarrubias.

Παρατυπίες
Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή της υπόθεσης, οι μαθητές του Isidro Burgos Rural Normal School συνελήφθησαν από την τοπική αστυνομία το βράδυ της 26ης Σεπτεμβρίου 2014 και στη συνέχεια παραδόθηκαν στην εγκληματική ομάδα Guerreros Unidos, οι οποίοι κατηγορήθηκαν για δολοφονία και αποτέφρωση της νεολαίας. σε ένα δοχείο απορριμμάτων.

Ωστόσο, η υπόθεση Ayotzinapa μαστιζόταν από παρατυπίες κατά τη διάρκεια της διοίκησης Enrique Peña Nieto. Μια ομάδα εμπειρογνωμόνων από τη Διαμερικανική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (IACHR) απέρριψε «ότι στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε η αποτέφρωση σε ένα βαθμό ανθρακοποίησης και πυρώσεως των 43 μαθητών στη χωματερή Cocula», όπως εξηγείται στο είναι καιρός η ομοσπονδιακή κυβέρνηση στη λεγόμενη «ιστορική αλήθεια».

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση του Andrés Manuel López Obrador ανακοίνωσε τη δημιουργία της Επιτροπής Αλήθειας και Δικαιοσύνης στην υπόθεση Ayotzinapa και συμφώνησε με το IACHR να αποκαταστήσει τη Διεπιστημονική Ομάδα Εμπειρογνωμόνων και Ανεξάρτητους Εμπειρογνώμονες (GIEI), για να συνεργαστεί με το διευκρίνιση της υπόθεσης.

https://actualidad.rt.com/actualidad/358233-fiscalia-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.