Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Αντίστροφη μέτρηση για την επιστολή τριών υπουργών στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, με την οποία θα ζητείται η διεύρυνση δυνατοτήτων διεκδίκησης αποζημίωσης από την Novartis Hellas.

Είναι θέμα ωρών να φύγει η επιστολή για το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους από το οποίο ζητείται να διερευνήσει δυνατότητες διεκδίκησης αποζημίωσης από την Novartis Hellas.

Με βάση την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για εξωδικαστικό συμβιβασμό με την φαρμακευτική εταιρεία, έναντι αποζημίωσης 347 εκατ. δολαρίων, προκειμένου να κλείσουν οι έρευνες των αμερικανικών δικαστικών και ρυθμιστικών αρχών για την υπόθεση δωροδοκίας και των αθέμιτων πρακτικών, το μεγαλύτερο μέρος – τα 225 εκατ. δολαρίων αφορούν την Novartis Hellas. Το γεγονός που ενισχύει τα επιχειρήματα της κυβέρνησης.

Την επιστολή προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Υγείας Βασίλης Κικίλιας και Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost από αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, τρεις είναι οι τρόποι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη διεκδίκηση των αποζημιώσεων:

1.Ένδικα Μέσα που όμως κρατάνε πολύ χρόνο.
2.Υπαγωγή σε καθεστώς Διαμεσολάβησης (δομημένη διαπραγμάτευση παρουσία διαμεσολαβητή).
3.Εξωδικαστικός συμβιβασμός ο οποίος ακολουθήθηκε και στις ΗΠΑ και φέρεται να είναι πιο πρόσφορος για τέτοιες υποθέσεις.

Η κυβέρνηση κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για «εγκληματική αδράνεια» διότι δεν ενδιαφέρθηκε για το πραγματικό σκάνδαλο, που αφορούσε γιατρούς όπως επισημαίνει, με αποτέλεσμα να μην προχωρήσει στην τεκμηρίωση του και να χάσει λεφτά το Δημοσίου.

«Αντίθετα, αναλώθηκε σε μια επαίσχυντη προσπάθεια σπίλωσης πολιτικών της αντιπάλων, χωρίς κανένα στοιχείο» δήλωσαν κυβερνητικές πηγές. «Και δικαιώνεται πλήρως ο Κυριάκος τον Μητσοτάκης που – από το 2018 μιλώντας στη Βουλή – υπογράμμιζε την ύπαρξη σκανδάλου και κατήγγελλε την τότε Κυβέρνηση ότι σκόπιμα στρέφεται σε λάθος κατεύθυνση και αδρανεί ως προς το πραγματικό σκάνδαλο.»

Η… νοημοσύνη και ο «κηπουρός»

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να διαβάζει την απόφαση της αμερικανικής κεφαλαιαγοράς ως δικαίωση του, υποστηρίζοντας ότι αφορούσε πολιτικά πρόσωπα και απορρίπτοντας τα περί πολιτικής σκευωρίας για την οποία ελέγχεται από την Προανακριτική ο πρώην αν.υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και πιθανόν στις 22 Ιουλίου θα κριθεί (με ψηφοφορία) εάν θα παραπεμφθεί στο Δικαστικό Συμβούλιο.

Σκληρή κόντρα σημειώθηκε με αφορμή δήλωση του τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Ραγκούση ότι « η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να υποτιμά με δραματικό τρόπο την νοημοσύνη των πολιτών και συνεχίζει να μιλά για δήθεν σκευωρία». «Κυρίως όμως συνεχίζει ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά να μην αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για αυτό το βαρύτατο και απάνθρωπο σκάνδαλο» τόνισε.

«Ο κ. Ραγκούσης με τις φιλότιμες και καθημερινές προσπάθειές του είναι κοντά στον προβιβασμό του σε κηπουρό του κ. Τσίπρα» απάντησε η ΝΔ. «Κάποιος πρέπει να κάνει και τα θελήματα στο «μαγαζί»…».

https://newpost.gr/politiki/5efaf4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.